Gelinim Mutfakta Etli Enginar yemeği nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Fatih Ürek'in hafta içi her gün sunduğu Gelinim Mutfakta programı her hafta farklı bir yarışmacıyla gündeme geliyor. İşte birbirleriyle yarışan gelinlerin bugünkü menüsü Etli Enginar. Etli Enginar yemeği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? haberimizde...

Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı programı olan Gelinim Mutfakta da hafta boyunca yarışan 4 gelin yaptıkları yemeklerle birinci olmaya çalışıyor. Gelinlerin bugünkü yemeği ise Etli Enginar oldu. İşte Etli Enginar yemeğinin malzemeleri ve yapılış tarifi.

GELİNİM MUTFAKTA ETLİ ENGİNAR MALZEMELERİ

  • 6 Adet taze ayıklanmış enginar
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

GELİNİM MUTFAKTA ETLİ ENGİNAR NASIL YAPILIR?

-Enginarlar ayıklanır 2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suya konur.

-Enginarlarınız çok taze ise yaprak iç beyazları elinizle kırarak saplarını da dış kabuklarını temizleyerek suya ekleyiniz.

-Kuşbaşı etimiz ½ çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile çelik tencerenize alın.

-Önce harlı daha sonra kısık ateşte etinizi yemeğe hazır hale yakın pişirin.

-Etlerinize yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek etle birlikte orta hararetteki ateşte kavurun daha sonra dörte bölünmüş enginarları ekleyin.

-Tencerenizde enginar ve etleri 1-2 dk çevirin.Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyin,tuz ve karabiberini ekleyin.

-Kısık ateşte,20-25 dk pişirin. Ateşten almaya yakın kalan ½ çay bardağı zeytinyağını ekleyin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri