Gelinim Mutfakta Çökertme Kebabı tarifi | Çökertme Kebabı yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Çökertme Kebabı yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Çökertme Kebabı nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte Çökertme Kebabı yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Çökertme Kebabı yapılışı ve tarifi.. Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta yeni sezonda yepyeni yarışmacılarla izleyici ile buluştu. Gelinler bugün Çökertme Kebabı yapacak. Peki kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Çökertme Kebabı  nedir? Malzemeleri nelerdir? detaylar haberimizde.. 

ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELERİ

300 gram dana eti
2 adet patates
200 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Kimyon
Karabiber
Kekik veya Nane
Tuz

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ VE YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.

Nişastasının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin.

Sudan çıkarıp güzelce süzdükten sonra yağda kızartın ve servis tabağına alın.

Yoğurdu su ile biraz seyreltin ve içine sarımsakları ilave edin.

Dilerseniz 1 veya 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Daha sonra sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdirin.

İnceltilmiş ve bifteklik olarak doğranmış eti yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartın.

Tavadan alınca ince ince doğrayın ve tekrar tavaya alıp kızgın yağda kavurun.

Üzerine de bir miktar baharat ve tereyağı ekleyin.

Kavrulunca patates ve yoğurdun üzerine yerleştirin.

Sıcak servis edin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri