Gekarobot Türkiye'nin ilk 7 Eksenli Robotlarını tanıttı

İhracatın Yıldızı Gedik Kaynak; 4.0’üncü Sanayi Devriminde, Kendi Alanında Teknolojinin de Yıldızı Olma Yolunda…

GeKaRobot markası ile 29-30 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul - WOW Convention Center’da düzenlenen 2. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisine katılan Gedik Kaynak robot otomasyon ve teknolojisine dair son ürün ve hizmetlerini yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmeyi hedefleyen Gedik Kaynak; GeKaRobot markası ile Türkiye’de ilk defa eş zamanlı çalışabilen 7 Eksenli robotlar ile endüstriyel robotların yapabileceği “en üst seviyede, uç nokta uygulamalardan örnekler” sergiledi.

Gedik Kaynak olarak “Hedeflerinin Fark Yaratmak” olduğunu söyleyen Gedik Holding Robot Otomasyon Bölüm Müdürü, Yüksek Makine ve Bilgisayar Mühendisi (Robotik) Sayın Bülent Çağatay Özçelik, Dünyada geliştirilen robot teknolojilerini, burada uygulamaktan ziyade, Endüstri 4.0 standartlarına uygun bu teknolojileri Türkiye’de geliştirmeye odaklanmak gerektiğini belirtti. Sayın Özçelik Gedik Kaynak ve GeKaRobot olarak hedeflerinin bugün olduğundan daha fazla ürün üretmek ve satmaktan ziyade, daha nitelikli, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünleri üreterek satmak olduğunu da ekledi.    

Modern robotik sistem planlaması, karmaşık hat Tasarımı, ağır sistem entegrasyonu, işletim sistemi yazılımları, kompleks uygulama yazılımları ve servis hizmetleri ile GeKaRobot, robotik sistemler ve entegrasyonu konularında endüstriye çözümler sunmaya devam ediyor.

Yüksek bir katılım oranı olan Zirve ile eş zamanlı düzenlenen konferanslarda Gedik Holding Robot Otomasyon Bölüm Müdürü Bülent Çağatay Özçelik sunumunda “Endüstriyel Robot Teknolojilerinde Uygulamalı Eğitimler – Endüstri 4.0 yolunda Robotik” konusunu işlerken, Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Savaş Dilibal ise “Endüstriyel Robotların Geleceği ve Akıllı Robotik Gripper Sistemleri" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Nedir Endüstri 4.0 Nedir?

Endüstriyel devrimler
Tarih boyunca dört büyük endüstriyel devrim yaşanmıştır.
1. Devrim - Su ve buhar gücünün daha verimli kullanılmasını sağlayan mekanik tezgâhların bulunması.
2. Devrim - Henry Ford'un üretim bandı tasarımı ve elektriğin seri üretimde kullanılmaya başlanması, üretim hattının geliştirilmesi.
3. Devrim - 1970'lerde üretimde mekanik ve elektronik teknolojilerin yerini dijital teknolojiye bırakmasına sebep olan programlanabilir makinelerin kullanılmaya başlanmasıyla oldu. Günümüz bu Endüstri devrimi içindedir.
4. Devrim - Endüstri 4.0 ise 4. Endüstriyel Devrimi başlatacağı düşünülen endüstriyel bir strateji plânıdır.

Endüstri 4.0’ın ana bileşenlerinden ilki Yeni Nesil Yazılım ve Donanım, İkincisi ve belki de en önemli bileşeni ise Cihaz Tabanlı İnternet, yeryüzündeki tüm cihazların birbiriyle bilgi ve veri alışverişi için kullanıldığı, İnternet bağlantılı akıllı elektronik sistem bu sisteme kısaca Siber-Fiziksel Sistemler de diyoruz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri