GATA'ya FETÖ operasyonu! 24 doktor gözaltına alındı

İstanbul'da, FETÖ'nün kapatılan GATA'daki mahrem yapılanmasına ilişkin 24'ü doktor olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul'da, FETÖ'nün kapatılan GATA'daki mahrem yapılanmasına ilişkin 24'ü doktor olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Sabah’tan Nazif Karaman’ın haberine göre, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın ‘FETÖ’nün GATA yapılanması’ndan sorumlu olduğunu belirlediği üst düzey bir ‘imam’ yakalandı. İmamın cep telefonunda örgütün GATA yapılanmasından sorumlu kişilere ait arşiv ve yazışmalar ile ‘aktif liste’ bulundu.

ÖRGÜTE KAYIT DIŞI SAĞLIK HİZMETİ Mİ VERİLİYOR

Elde edilen bilgiler ışığında yapılan operasyonda 24’ü askeri doktor, altısı ‘mahrem imam’ ve örgüte kayıt dışı sağlık desteği veren hastane yöneticilerinden oluşan 30 şüpheli hakkında İstanbul merkezli beş kentte saat 01.00’de operasyon başlatıldı. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul emniyetinde sorgulanıyor.

GÜLEN'E HALA DANIŞILIYOR

Operasyon kapsamında örgüt imamlarının kritik konularda halen ‘Kaptan‘ kod adlı Fethullah Gülen’e danıştıklarının tespit edildiği de habere yansıyan iddialar arasında. Ayrıca örgütün, gözaltına alınıp serbest bırakılan askerlerin tutum ve davranışlarını takip ettiği, itirafçı olmamaları için ikna faaliyeti yürüttüğü de belirtiliyor.

KAYIT DIŞI SAĞLIK HİZMETLERİ YAPILMIŞ?

Örgüt mensubu doktorların ayrıca aranan ‘FETÖ‘cüleri, ayarladıkları bazı özel hastanelerde kayıtsız tedavi ettikleri, hamile kadın örgüt üyelerinin doğum işlemlerini yaptıkları da öne sürülüyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri