Galatasaray, Norveçli yıldız Omar Elabdellaoui'yi transfer etti

Galatasaray, Norveçli sağ bek Omar Elabdellaoui'nin transferini resmen açıkladı. Sarı-kırmızılı kulüp, oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve KAP' da yayımlanan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı duyurdu.

Ünlü futbolcunun bu sezon ve 2021-2022 sezonunda 1 milyon 300'er bin avro, 2022-2023 sezonunda ise 1 milyon 400 bin avro sabit transfer ücreti alacağı bilgisi de açıklandı.

Gerçekleşen transfer ile ilgili kulübün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Norveçli futbolcunun isminin telaffuzunun zor olduğu ifade edilerek; "Omar Elabdellaoui. Belki söylemesi zor ama öğrenecek, aklınızda tutacak ve asla unutmayacaksınız. Hoş geldin Omar Elabdellaoui!" denildi.

Yayımlanan videoda açıklamasına yer verilen oyuncu: "Benim adım Elabdellaoui. Belki söylemesi zor ama öğrenecek, aklınızda tutacak ve asla unutamayacaksınız." şeklinde konuştu.

Aynı zamanda, Norveç Milli Takımı forması giyen 28 yaşındaki futbolcu, son 6 sezonu Yunanistan'ın Olympiakos takımında geçirdi. Elabdellaoui, bu süreçte 2016-2017 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak İngiltere Premier Lig'de Hull City forması giydi.

Kırmızı-beyazlı takımla 2019-2020 sezonunda Yunanistan Süper Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Yunanistan Kupası'nda toplam 47 resmi maça çıkan Elabdellaoui, 1 kez de gol sevinci yaşadı. Norveçli futbolcu, Olympiakos formasıyla bu sezon Yunanistan Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Diğer yandan, oyuncunun sağlık kontrolünden de geçirildiği aktarıldı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri