Fransa'dan küstah açıklama: Türkiye'ye yaptırım uygulanabilir

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda iki ülke arasında yaşanan gerginlikler nedeniyle Türkiye'ye sektör bazlı ekonomik yaptırımlar uygulanabileceği belirtildi.

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde Avrupa'da yayılan İslomofobi nedeniyle iki ülke arasında yaşanan gerginliklerin  akabinde ilişkileri değerlendiren Beaune, Türkiye'ye sektörel bazlı ekonomik yaptırımlar uygulanacağını ifade etti. 

"TÜM SEÇENEKLER GÖRÜŞÜLÜYOR"

Les Echos Gazetesi ve Europe 1 radyosunun ortak yayınına katılan Beaune, "Ekonominin bazı sektörlerinde Türkiye'ye yaptırım uygulanabilir. Tüm seçenekler görüşülüyor." dedi.

Beaune, son dönemde tartışılan seçeneklerden biri olan Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'nden lağvedilmesinin ise etkili olmayacağını düşündüğünü kaydetti.

"YİNE SALDIRGANLIK YOLUNU SEÇTİLER"

Fransız bakan, Fransa'nın Türkiye karşısında yalnız olmadığını savundu. Beaune, "Bugün hiçbir Avrupa ülkesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve rejimiyle ilgili yanılsamalar görmüyor. Son AB zirvesinde Türkiye'ye bir şans daha verdik, ancak yine sistematik provokasyon ve saldırganlık yolunu seçtiler. Somut kararlar vermek için henüz çok erken. Tüm ortaklarımızın oy hakkı var" diye konuştu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlgili Haberler

Fransa'da tüm Ülkü Ocakları'nın faaliyetleri durduruldu!
Fransa'da korkunç olay! Bıçaklı saldırıda bir kişinin boğazı, bir kişinin başı kesildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan batıya ağır eleştiri: Siz katilsiniz!

Siyaset Haberleri