Fırat Çakıroğlu'nun katili kim? Nurullah Semo kimdir? Kaç yıl hapis aldı?

Fırat Çakıroğlu'nun katili kim? Nurullah Semo kimdir? soruları 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında başlayan kavga sonucu Nurullah Semo, Fırat Çakıroğlu'nu öldürmesi sonucu araştırılmaya başlandı. Peki Nurullah Semo kaç yaşındadır? Nurullah Semo kaç yıl hapis aldı? İşte tüm detaylar...

20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında başlayan kavga sonucu Nurullah Semo, Fırat Çakıroğlu'nu bıçaklayarak öldürmüştü. Peki Nurullah Semo kimdir, kaç yaşındadır? Nurullah Semo kaç yıl hapis aldı? İşte tüm detaylar...

NURULLAH SEMO KAÇ YIL HAPİS ALDI?

İzmir'de Fırat Çakıroğlu'nun katili, "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

NURULLAH SEMO KİMDİR?

Cinayetten tutuklanan Nurullah Semo’nun ailesi Van’ın Çatak İlçesi Kacit Mahallesi Sak Mezrası’nda oturuyor. 14 çocuklu Semo Ailesi çiftçilik yapıyor ve Nurullah Semo da ailenin dördüncü çocuğu.

(Nurullah Semo'nun ailesi)

Nurullah Semo’nun babası 60 yaşındaki Halit Semo, oğlunun kavgacı biri olmadığını belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Oğlu ile olaydan sonra görüşemediğini belirten Baba Semo, “Oğlumun böyle bir olaya karıştığını duyunca boğazımızdan bir lokma ekmek geçmedi. Herkes kardeştir. MHP’li, CHP’li, HDP’li hangi fikirde olursa olsun herkes bizin için aynıdır. Bu gencin öldürülmesi bizi çok üzmüştür. Televizyonda öldürülen genci gördüğümde üzüntüm biraz daha artıyor. Ben oğlumu kavgaya değil okumaya gönderdim. İnşallah bu olaylar en kısa sürede son bulur” dedi.

(Nurullah Semo)

MAHKEMEDE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Kendisine hiçbir şekilde baskı oluşturacak müdahalede bulunulmamasını isteyerek savunmasını başlayan sanık Semo, hiçbir partiye ve gruba üye olmadığını, hiçbirinin kapısından içeriye girmediğini belirterek, örgüt üyeliği suçlamalarını kabul etmedi. Savunması esnasında, "İnsana saygım vardır. Üniversitesi iki öğrenci grubunun kavgasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Bu kabul edilemez. Fırat’ın ailesine başsağlığı dilerim." diyen Nurullah Semo'ya, Fırat Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, “Şerefsiz, kalleş. Benim oğlum milliyetçi, Türk çocuğuydu. Fırat’ın yanına nasıl gideceksin?" diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Ahmet Badalı’nın ikazlarına rağmen tepkisi devam eden Çakıroğlu, sakinleşmesi için duruşma salonundan çıkarıldı.

NE OLMUŞTU?

Fırat Çakıroğlu cinayeti, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli ülkücü öğrencinin bıçaklanarak öldürülmesi olayıdır. Olay sonrası yapılan yargılamalarda, Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nurullah Semo tutuklandı.

FIRAT ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, karşıt görüşlü öğrenciler ile girdiği tartışma sonucu bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden ülkücü Ege Üniversitesi öğrencisi.

1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek evladı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

Hatırası

Fırat Çakıroğlu'nun adı, Tarsus'da adına açılan spor merkezine, Nazilli'de bir parka verilmiştir. Elvankent'te de adına bir hatıra ormanı oluşturulmuştur. İzmir'in Menderes ilçesinde de bir spor tesisine adı verilmiştir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri