Film yapımcıları MARS'I boykot ediyor | Organize İşler 2 vizyona girmeyecek

Film yapımcıları ayaklandı. Sinema bilet fiyatlarını promosyonlarla salon işletmecilerinin yükselttiğini söyleyen yapımcılar, bilet başına aldıkları 4.5-5 liranın yükseltilmesi gerektiğini söylüyor.Eğer anlaşma sağlanmazsa; Organize İşler 2: Sazan Sarmalı, Kara Komik Filmler ve Recep İvedik 6 vizyona girmeyecek.

Ocak’ta vizyona girmesi beklenen “Organize İşler 2: Sazan Sarmalı” filminin vizyon tarihi ertelendi. Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, senaristliğini ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı filmin ertelenme sebebinin, BKM’nin salon işletmecileriyle halen müzakerelere devam etmesi olduğu iddia edilmişti.

PROMOSYONLARLA BİLET FİYATLARI YÜKSELTİLİYOR

İddiaların doğru olduğu ve salon işletmecileri arasında yaşanan "bilet krizinin" diğer yapımcıların da katıldığı bir anlaşmazlık olduğu ortaya çıktı. Film yapımcılarıyla salon işletmecileri birbirine girdi. Film yapımcıları haklarının verilmediğini, promosyonlarla bilet fiyatlarının sürekli yükseltildiğini söylüyor.

MISIR-MEŞRUBAT PROMOSYONU KRİZİ BÜYÜTTÜ

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’nin en büyük sinema işletmecisi Mars Grubu sattığı biletin yanına mısır-meşrubat promosyonları ekliyor. Hatta yüksek seyircinin olduğu seanslarda zaman zaman bunu zorunlu kılıyor. Uzunca bir süredir film yapımcıları bu uygulamadan rahatsızdı.

ANLAŞMA SAĞLANMAZSA POPÜLER FİLMLER VİZYONA GİRMEYECEK

Son 5 yılda sürekli artan bilet fiyatlarına rağmen yapımcılara bilet başına 4,5-5 liralık pay veriliyor. Anlaşma sağlanmazsa popüler filmlerin hiçbiri vizyona girmeyecek.

MARS GRUBU ANLAŞMA YAPMAZSA YAPIMCILAR FİLMLERİNİ ÇEKECEK

Mars grubu anlaşmaya yanaşmazsa bu sezon filmlerini vizyona sokmayacaklar. Bu bir boykot değil, bütün yapımcılar bireysel karar verecek ama toplantıya katılan ve konuştuğum 4 yapımcı da anlaşma sağlanmazsa filmlerini çekeceklerini söylediler.

YAPIMCININ KAZANCI OLMUYOR

Otopark 15 lira, mısır 10 lira, yapımcının kazandığı 5 lira.

İşte vizyon tarihi ertelenecek olan filmler:

 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri