FETÖ'nün konuşmalarındaki kodlar çözüldü

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ terör örgütünün bağlantılarını ve konuşmalarını çözmeyi sürdürüyor. Örgüt üyelerinin konuşmalarında rüşvete lokum, dolara lahmacun, konuşulması uygun olmayan konulara ise yasaklı meyveler dedikleri ortaya çıktı.

Türkiye'ye virüs gibi yapışan FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandıkları şifreli kelimeler, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çözüldü. FETÖ'cülerin topladıkları paralara tedbir amaçlı 'lahmacun', verdikleri rüşvetler için 'lokum', örgütün talimatlarına uymayan kişilere de 'yaramaz çocuk" dedikleri ortaya çıktı.

AMERİKAN DOLARINA 'LAHMACUN' DEMİŞLER

Örgüt üyelerinin çok sık olmamakla birlikte bu tabiri Türkiye'de de bir dönem kullandıkları ifade edildi. FETÖ üyelerinin 10 bin Amerikan Dolarına ise 'Lahmacun' dedikleri ortaya çıktı. FETÖ' nün topladığı döviz cinsi paraların miktarlarında yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için son zamanlarda tedbir amaçlı böyle bir tabir kullanmaya başladığı belirlendi. FETÖ' nün mütevelli heyeti mensuplarının ise istişare toplantılarında ana gündem maddelerinin para olması halinde birbirlerine 'Cüzdan' şeklinde hitap ettikleri belirtildi.

TALİMATLARA UYMAYANLAR: YARAMAZ ÇOCUK

FETÖ' nün kullandığı şifreli kelimelerde, finansal kodlamaların dışında birbirinden ilginç kelimeler de yer alıyor. Örgüt içerisinde, zaman zaman örgüt faaliyetlerine katılmayan ya da aksatan veya örgüt talimatlarına itiraz eden örgüt mensupları için 'Yaramaz Çocuk' tabirinin kullanıldığı, örgüt içerisinde istişareye kapalı olan ve hiçbir şekilde izin verilmeyecek hususlara 'Yasaklı Meyve' denildiği öğrenildi.

Kaynak: Sabah

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri