FETÖ'nün Kara Kuvvetleri yapılanmasına soruşturma: 31 gözaltı kararı

FETÖ/PDY'nİn Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 4'ü muvazzaf, 27 astsubay ve 4 sivil hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ/PDY'nİn Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 4'ü muvazzaf, 27 astsubay ve 4 sivil hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin, FETÖ'nün mahrem sorumluları ile ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda örgüt ile irtibatı tespit edilen 4'ü aktif, 7'si ihraç, 9'u emekli, 2'si istifa, 2'si naklen tayin ve 3'ü malul olmak üzere 27 astsubay ile askeri mahrem yapı içerisinde bulunduklarına dair tespitte bulunulan 4 sivil mahrem sorumlu hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 22 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce devam ediliyor.



176 ASKER ADINA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamnda büfe/ kontörlü sabit hat ardışık aramalardan tespit edilen 97'si Muvazzaf, 143 Üsteğmen ve 11'i Muvazzaf 33 Teğmen hakkında gözaltı kararı çıktı.

Terör, Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için İzmir merkezli 49 ilde operasyon başlattı. AA'nın haberine göre; yakalama kararı verilen muvazzaf askerler arasında ise 6F-16 pilotu üsteğmen ile 4 ilçe Jandarma Komutanı da bulunduğu gelen bilgiler arasında.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri