Ferhat Tunç gözaltına alındı!

Havaalanında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ferhat Tunç olayın ardından, ''Cezaevinde de Olsa Bu Ülkede Yaşayacağım'' dedi.

Serbest Bırakılan Türkücü Ferhat Tunç'tan İlk Açıklama: Cezaevinde de Olsa Bu Ülkede Yaşayacağım

Dün akşam saatlerinde hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle gözaltına alınan Ferhat Tunç, bu sabah adliyeye sevk edildi. Tunç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

FERHAT TUNÇ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Dün akşam tarifeli uçakla Almanya’dan gelen Tunç hakkında, pasaport işlemleri sırasında, Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında yakalama kararı olduğu tespit edildi. Tunç, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

GÖZALTINA ALINDIĞINI TWİTTER'DAN DUYURDU

Şarkıcı Ferhat Tunç, hakkında Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında havalimanında gözaltına alındı. Tunç, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından bu sabah Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Tunç, Twitter hesabından "Almanya'dan gelirken 'aranıyorsun' dediler. Havaalanında gözaltı işlemi yapılıyor" paylaşımında bulundu.
 

'TÜRKÜLERİMİZİ BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN SÖYLEDİK'

Burada da birkaç saat tutulan Tunç, daha sonra ifade verdi ve serbest bırakıldı. Adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Tunç, şunları söyledi:

"Bedeli ne olursa olsun bu ülkede sanat yaptık, türkülerimizi barış, kardeşlik için söyledik. Cezaevinde de olsa bu ülkede yaşayacağım, ülkeyi terk etmeyeceğim."

FERHAT TUNÇ KİMDİR?

1979 yılında liseyi bitirerek Almanya’ya taşındı. Ardından Mainz Üniversitesi’ne bağlı bir müzik okulunda kısa bir eğitim almış ve Kızılırmak adlı ilk albümünü çıkarmıştır.

Ferhat Tunç, elde ettiği müzik birikimini, 1984’te Türkiye’den Almanya’ya giden müzisyen Orhan Temur’la başladığı çalışmaya aktardı ve ortaya Bu Yürek Bu Sevda Var İken albümü çıkardı. Almanya’da olmasına rağmen ülkesinde yaşananlara kayıtsız kalmayan Ferhat Tunç’un bu albümü, 12 Eylül Darbesi’ne itirazın izlerini taşıyordu.

1985’te, 12 Eylül’ün rüzgarlarının henüz sert estiği bir dönemde Türkiye’ye döndü ve yeni bir başlangıç yaparak aynı yıl Vurgunum Hasretine adında Türkiye’deki ilk albümünü çıkardı. Albüm kısa sürede büyük yankı yarattı ve Ferhat Tunç artık Türkiye’de, toplumsal muhalefetin içindeydi. Miting havasında geçen konserler, çok satan albümler ve toplumsal muhalafetin gözdesi olan bir sanatçının ödeyeceği bedel gözaltılar, davalar, mahkemeler ve yıllar süren konser yasakları olacaktı. Bu konuda Ferhat Tunç:

''Saldırılar arttıkça ben güçleniyordum. Sanatsal üretimimin geliştiğine ve güzelleştiğine şahit oluyordum
Kızılırmak Boylarında Bir Şehir türküsünü Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlere ithaf etmiştir. 11 Temmuz 2005 tarihinde Tunceli'de PKK tarafından alıkonulan er Coşkun Kırandi'nin ailesine kavuşmasına yardımcı oldu. 2012’de Tunceli’de düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde yaptığı konuşma nedeniyle, Ferhat Tunç’a hapis istemiyle dava açıldı. “Terör Örgütü Propagandası” yaptığı iddiasıyla yargılandı ve 2 yıllık hapis cezası, 3 yıl ertelendi. En son 2016 yılında çıkardığı Albüm Kobani adını taşımaktadır.''

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri