Fenerbahçe Kadıköy'de soğuk duş! Fenerbahçe- Konyaspor: 0-2

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Konyaspor'u ağırladı. Mücadele Konyaspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Konyaspor'u ağırladı. Mücadele Konyaspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Konyaspor'un golleri 67'de Marko Jevtovic, 77'de Artem Kravets'ten geldi.

Bu sonuöla Fenerbahçei 17 puanda kalarak ligde 2. sırada yer almaya devam etti. Konyaspor ise maç fazlasıyla 9 puanla 10. sırada yer aldı.

Fenerbahçe, bir sonraki maçını Gençlerbirliği ile Ankara'da oynayacak. Konyaspor ise evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

İLK 11'LER

Fenerbahçe XI: Altay, Gökhan, Tisserand, Serdar, Caner, Gustavo, Ozan, Pelkas, Valencia, Thiam, Samatta.

Karşılaşmayı canlı izlemek için tıklayınız.

MAÇIN OPTA İSTATİSTİKLERİ

  • Konyaspor'a rakip olduğu son dokuz Süper Lig maçının üçünü kaybeden Fenerbahçe (4G 2B), daha önceki 29 karşılaşmada sadece iki yenilgi almıştı (26G 1B).
  • Fenerbahçe'ye konuk olduğu 19 Süper Lig maçının 17'sini kaybeden Konyaspor (1G 1B), son dört karşılaşmanın ikisinden puanla ayrıldı (1G 1B 2M).
  • Bu sezon oynadığı yedi Süper Lig maçında mağlubiyet almayan Fenerbahçe (5G 2B), en son 2011/12'nin ilk sekiz haftasını yenilgisiz tamamlamıştı (5G 3B).
  • Dış sahada oynadığı son üç Süper Lig karşılaşmasında fileleri havalandıramayan Konyaspor (2B 1M), tek sezonda dört maçlık bir seriyi en son 2008/09 sezonunda yaşamıştı (1B 3M).
  • Bu sezon en fazla oyuncusu gol atan Süper Lig takımı olan Fenerbahçe, dokuz farklı isimden gol bulmayı başardı (Gökhan, Sosa, Samatta, Serdar, Pelkas, Valencia, Cisse, Ozan, Perotti).
  • Bu sezon Süper Lig'de en fazla net gol pozisyonu yakalayan takım Fenerbahçe (28); rakiplerine en az net pozisyon fırsatı tanıyan ekip ise Konyaspor (7).
  • Fenerbahçe formasıyla çıktığı son iki Süper Lig maçında birer gol katkısı sağlayan Enner Valencia (1 gol & 1 asist), Kasım 2014'ten bu yana üç maçlık bir seri yakalayamıyor (West Ham formasıyla 2 gol & 2 asist).
  • Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe sağ beki Gökhan Gönül'den (14) daha fazla isabetli orta yapan tek isim, tecrübeli oyuncunun takım arkadaşı Caner Erkin (25).
  • Konyaspor'un Süper Lig'de attığı son beş golde de pay sahibi olan Artem Kravets (4 gol & 1 asist), bu katkıların hiçbirini deplasmanda sağlayamadı.
  • Erol Bulut (5G 2B), Süper Lig tarihinde Fenerbahçe kariyerindeki ilk sekiz maçta mağlubiyet almayan ilk yerli teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri