×
  • Anasayfa
  • Finans
  • Güncel
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yerel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Din
  • İç Haberler
  • Film ve Dizi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Çalışma Hayatı
  • Yemek Tarifleri
  • Ne, Nedir
  • Dream Interpretation
  • Tiktok Gündem
  • Biyografi
  • Hava Durumu
  • Hayat ve Yaşam
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Sağlık

Faydalı diye bilinen ton balığı aslında tam bir zehir deposu!

Uzun süre saklanabilmesi, ucuz olması, salatalara ekstra lezzet vermesinden dolayı ton balığı oldukça tüketilen bir üründür. Faydasının çok olduğu bu ürün, ancak çok fazla tüketimi içerisinde cıva bulunduğundan sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Çocukların ve hamilelerin tüketmesi önerilmiyor. İşte ton balığının faydaları ve hiç bilmediğiniz zararları...

08 Haziran 2022 Çarşamba 09:25
17

YÜKSEK PROTEİN KAYNAĞI

Özellikle diyet yapanların sıklıkla kullandığı ton balığı, uzun süre tokluk hissi sağladığından tüketildiği zaman kalori alımını daha aza indirecektir. İçeriğindeki yüksek protein sayesinde günlük olarak alınması gereken proteinin hepsi alınmasa bile birçoğu alınacaktır. 

27

BEYİN VE GÖZ SAĞLIĞININDA ETKİLİ

Ton balığının içerisinde bulunan omega-3 asitleri, balık tüketildiği zaman beyin ve göz fonksiyonlarının güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca ton balığının iltihabı azaltma ve göz kuruluğuna da iyi geldiği bilinmektedir. 

37

KİLO ALIMINI KOLAYLAŞTIRIR

Yağda paketlenmiş konserve ton balığı, suda paketlenmiş olduğundan daha fazla protein ve lezzete sahiptir ancak yağlı ton balığı daha fazla kalori ve yağ içerdiğinden kilo alımına neden olabilir. Kilo vermek için tüketilen ton balığı, kilo alımında da etkili olduğundan tüketildiği zaman yağ ve su oranlarına dikkat edilmelidir.

47

İÇERİĞİNDEKİ SODYUM ŞİŞKİNLİĞE NEDEN OLUR

Konserve ton balıklarının içeriğinde bulunan sodyum, tüketildikten sonra şişkinliğe neden olabilir. Bir kutu ton balığı, sulu yada yağlı olsun günlük sodyum ihtiyacının dörtte birini karşılayabilir. Vücut sıvılarını düzenlemeye yardımcı olan sodyum, çok tüketildiğinde şişkinliğe neden olabilir. Bu yüzden günlük olarak ton balığı tüketimi ölçülü bir şekilde olmalıdır.

57

FAZLASI CIVA ZEHİRLENMESİ

Cıva, tümü potansiyel olarak toksik olan çeşitli şekillerde ortaya çıkabilen bir metaldir. Suda, toprakta ve kayalarda bulunan cıva, balık türleri ve kabuklu deniz ürünleri gibi bazı suda yaşayan hayvanlar, mikroorganizmaların dönüştürdüğü çok toksik bir cıva türü olan metilcıva birikimi yaşar. Kabuklu deniz ürünleri ve balıklar, tüketildiği zaman insanda cıva görülmesinin ana nedenidir.  

67

Ton balığında da yüksek miktarda bulunan cıva, balığın tüketimi sonrası konuşma ve görmede olumsuzluklar, kas güçsüzlüğü, parmaklarda uyuşma ve kaşınma gibi etkilerle kendini gösterebilir. Çocukların ve hamilelerin kesinlikle tüketmemesi gereken bu ürünü, yetişkinler günlük olarak ölçülü bir şekilde tüketmelidir. 

77
© 2013 - 2024

Bölge Gündem Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim