İçeriğindeki yüksek liften dolayı sindirim sağlığını korumaya yardımcı olan dut, mide kaynaklı oluşabilecek kabızlık, şişkinlik ve kramp gibi olumsuz durumların tedavisi için tüketilebilir.
Faydalarını öğrenince dalından koparıp yiyeceksiniz! Dut, bağışıklığı düzenliyor, daha iyi görmeyi sağlıyor
Yaz aylarında ağaçlardan koparılıp yenebilen, reçeli, pestili, şurubu gibi birçok çeşidi yapılabilen, sağlık açısından da oldukça faydalı olan dut, mevsiminin gelmesi ile birlikte daha çok tüketilmeye başlandı. Sindirimi düzenlemek, kemiklere iyi gelmek gibi faydaları bulunan dut, yaz mevsiminde ilaç gibi tüketilebilir.
Dutun içerisinde bulunan kimyasallar kan şekeri seviyelerini düzenleyerek, diyabet hastalığı geçiren kişilere iyi gelmektedir.
Kanseri önleyici etkileri olan, İçeriğindeki antosiyaninlerle kanser hücrelerini uzaklaştırabilen dut, kolon kanseri, cilt kanseri, prostat kanseri ve tiroidle savaşmada etkili bir meyvedir.
Antioksidanlar açısından zengin olan dut, kan damarlarını genişletir ve kalpten vücudun diğer bölgelerine serbest bir kan akışına yardımcı olarak kan basıncının düzenlenmesini sağlar.
C vitamini açısından zengin olan dut, bağışıklığı düzenlemeye yardımcı olarak vücuda girebilecek olan hastalıklara karşı direnç gösterir.
Beynin ihtiyaç duyduğu kalsiyumu sağlayabilen dut, beyni yaşlanmaya karşı korur, beyni genç ve aktif tutarak alzheimer gibi hastalılara karşı direnç gösterir.
Dut gözleri oluşturan hücrelerdeki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan zeaksantin içerir. Ayrıca retinayı zararlı etkilerden korumaya yarayan dut, katarakt gibi göz rahatsızlıklarının önlenmesin yardımcı olur .