Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb.Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb.Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 9411.01

 
  

Meslek Adı : Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb.

 
  
  

Grup Bilgileri

  

M. Ana Grubu : Nitelik Gerektirmeyen Meslekler

 
  

M. Alt Ana Grubu : Yiyecek Hazırlama Yardımcıları

 
  

M. Grubu : Yiyecek Hazırlama Yardımcıları

 
  

M. Birim Grubu : Fast Food Hazırlayıcıları

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Okur Yazar

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı Nedir?

 

Hamburger çeşitlerini ve hamburger menülerini hazırlama pişirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Hamburgerci; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

  1. İş planlaması ve organizasyonu yapmak,
  2. Sağlık ve temizlik kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,
  3. Hamburger köftelerini ve garnitürlerini hazırlamak,
  4. Izgarayı kullanıma hazır hale getirmek,
  5. Hamburger köftelerini uygun sıcaklıkta ve sürede ızgarada pişirmek ,
  6. Hamburger ekmeğinin arasına köfteleri yerleştirmek,
  7. Hamburgerlerin arasına hardal, mayonez, ketçap ve yeşillik koymak,
  8. İsteğe göre patates kızartması ve içecekle servis etmek, servis edilmesini sağlamak,
  9. Hamburger çeşitlerine göre paketleme yapmak,
  10. Eksilen malzemeleri temin etmek, temin edilmesini sağlamak,
  11. Kullanılan araç gereç ve malzemelerin temizliğini yapmak,
  12. Mesleği ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve uygulamak,
  13. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kuralların uymak, uyulmasını sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Çalışma Hayatı Haberleri