Farklı Bir Mesleki Gelişim Semineri

Pendik’te bulunan İmam-Hatip Ortaokulu ve Liselerindeki öğretmenlerle diğer okullardaki Din-Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik Mesleki Gelişim Seminerleri verildi.

Pendik’te bulunan İmam-Hatip Ortaokulu ve Liselerindeki öğretmenlerle diğer okullardaki Din-Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik Mesleki Gelişim Seminerleri verildi.

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Evinde 07-08 Eylül tarihlerinde iki gün süreyle devam eden ‘’Mesleki Gelişim Semineri’’ ne katılan öğretmenlere 500 kişilik salon yeterli gelmeyince kapalı devre wideo-kamera sistemiyle ikinci salonda da program icra edildi.

Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Kayabaş’ın takdim ve selamlama konuşmasından sonra ‘’İz Bırakan Bir Muallim, Mahir İz’’ konulu ilk semineri Prof. Dr. Emin Işık verdi.

Tekrar Dünyaya Gelsem Yine Öğretmen Olurdum

‘’İz Bırakan Bir Muallim, Mahir İz‘’ konulu seminer konuşmasına ‘’Mehmet Akif Ersoy medeniyetimizin, Necip Fazıl Kısakürek kavgamızın şairidir’’ diyerek başlayan Prof. Dr. Emin Işık ‘’Mahir İz Hoca iyi bir muallim olmanın yanında iyi bir babadır. Mahir Hocaya evlat olmak yetmez, talebe olmak gerekir’’ dedi.

Işık şöyle devam etti; ‘’Mahir Hoca son derece cömertti. Hiç kimseyle münakaşaya girmezdi, hayret doğrusu! der, geçerdi. Bir kelime için devrin âlimlerinin ayağına gider, sorardı. Hoca kendisini talebesine adamış iyi bir muallimdi. Öğretmenlik Peygamber mesleğidir derdi.’’

Mahir Hocanın Emirganda Şölen Pastanesinde Cumartesi günleri ikindiden sonra düzenlediği sohbet halkalarına katıldığını, bu doyumsuz sohbetlerden kesitler sunan Işık; ‘’Mahir bey bir gün şöyle demişti. Mahşer gününde Şehid’e sorarlar; tekrar dünyaya gelsen ne istersin? Şehid olmak isterim, der. Bu soru ve cevap üç defa aynı şekilde tekrarlanır. Şimdi mahşer günü bana da tekrar dünyaya gelsen ne istersin diye sorulsa, Öğretmen olmak isterim cevabımı yüz defa tekrar ederim’’ dedi.

Öğretmenlik Özveri İsteyen Çok Özel Bir Meslektir

‘’Mesleki Gelişim Semineri’’ inin ikinci gününde ‘’Akademik Başarıyı Olumlu-Olumsuz Etkileyen Faktörler’’ konulu semineri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Osman Kurtkan Kapıcıoğlu verdi.

Öğrencilik, askerlik ve öğretim üyeliği dönemlerinden anılarını paylaşan Kapıcıoğlu ‘’Öğretmenlik kutsaldır. Çok özel ve özveri isteyen bir meslektir. Özveriyi kabullenmeniz lazım. Yapamıyorsanız lütfen çocukların vebalini üstlenmeyin, yolunuzu değiştirip başka bir işe bakın’’ dedi.

Kapıcıoğlu konuşmasını ‘’Çocukları anlamaya çalışalım, kıyas yapmayalım. Zira herkes farklıdır. Öğrenciye değer verelim, tercihlerinde biraz prim verelim. Çocuk kendisini onore edici davranış bekler. Sevgiyi esirgemeyelim’’ şeklinde sürdürdü.

Kapıcıoğlu konuşmasının son bölümünde de ‘’Öğrencinin sorma anı en önemli anıdır. O anı iyi değerlendirelim. İnsana saygı durumunu önceleyelim. Bunu yaparsak arkası gelir. Size muhabbet kılacak eylem gerekir. Siz ona yatırım yaparsanız sevgi gelir. Kalbe endeksli yol en güzel yoldur’’ dedi.

HABER: A.Y.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri