Eski Pendik Kaymakamı Mehmet Oduncu Gözaltına Alındı

İzmir'de Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda, 57 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İzmir'de Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda, 57 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla, KOM ekipleri sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde operasyon düzenledi. Aralarında valiler ve birinci sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı. Operasyonda bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu öğrenildi.

İZMİR merkezli 18 ilde 'Paralel yapı' operasyonunda, 46 üst düzey emniyet görevlisi ve bürokrat gözaltına alındı. Fethullah Gülen'in bir numarada yer aldığı soruşturmada, şüpheliler 'Askeri Casusluk Davası' olarak bilinen 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası'nda yargılanan sanıklar hakkında sahte delil üretmekle suçlanıyor.  

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin gerçekleştirdiği operasyonda 18 ilde toplam 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının ise 57'ye çıkacağı açıklandı. 

GÖZ ALTINDA OLANLARIN ARASINDA ESKİ PENDİK KAYMAKAMI MEHMET ODUNCU DA VAR
 İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün 'Paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınanlar arasında geçmişte görev yapmış üst düzey bürokratların da bulunması dikkati çekti. Gözaltına alınanlar arasında Merkez Valileri Ahmet Kaya, Pendik eski  Kaymakamı Mehmet Oduncu, Sadık Altunkaynak, halen görevde olan Eskişehir Vali yardımcısı Mesut Keser, Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, İzmir'de 10 Kasım 2011-12 Şubat 2014 tarihleri arasında Emniyet Müdürlüğü yapan Ali Bilkay, Afyon Polis Okulu Müdürü Müjdat Karagöz, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İzmir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlar Müdür eski Yardımcısı Taner Aydın da bulunuyor. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri