Erman Ilıcak Kimdir? | Hangi Şirketin Sahibi ve Yatırımları Neler?

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak 2021'in en zengin isimleri arasında yer aldı. Daha evvel de Forbes'in listesinde yer alan Ilıcak bu yıl servetini yüzde 41,9 artırarak listede 2. sıraya yükseldi. Bunun üzerine Erman Ilıcak Kimdir | Hangi Şirketin Sahibi, Yatırımları Neler sorularının cevabı haberimizde...

2021 yhılının zenginler listesini açıklayan Forbes'in verileri kapsamında, 2020’ye göre servetini yüzde 41,9 artıran Erman Ilıcak, dünyada 655. sırada yer aldı ve dünyanın en zengin ilk 1000 kişisi arasına giren iki Türk zenginden biri oldu. Erman Ilıcak daha evvel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden ödül de almıştı. Peki Erman Ilıcak Kimdir | Hangi Şirketin Sahibi ve Yatırımları Neler? Erman Ilıcak hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

ERMAN ILICAK KİMDİR, ASLEN NERELİDİR?

Erman Ilıcak, 3 Ekim 1967 tarihinde Malatya'nın Darende ilçesinin Hacıdevriş mahallesinde doğdu. Babası Avukat Bekir Ilıcak’dır. Ailesiyle birlikte 1969 yılında Ankara’ya taşındı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra iş hayatına atılarak ENKA şirketinin Rusya operasyonlarında mühendis olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde Rusya ve Libya'da faaliyetlerde bulundu.

Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi’nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma aldı. Daha sonra Paris'de bulunan International School of Management’ın düzenlediği işletme doktorası programını 2011 yılında bitirdi.

1933 yılında başkanlığını yapmakta olduğu Rönesans Holding’i St. Petersburg'da kurdu. Şirket bugün Rusya’nın en büyük ikinci yabancı müteahhitlik firması haline geldi. Erman Ilıcak işe çok az sermaye ile kurduğu ofisten aldığı küçük tadilat işleriyle başladı. Bugün şirket 30 bin çalışana istihdam sağlamaktadır. Erman Ilıcak, Forbes’in 2013 yılı En Zengin 100 Türk listesinde 2,5 milyar dolarlık servetiyle 10. sırada yer almıştır.

Ekovitrin 2014 yılında "Yılın İşadamı" olarak seçilen Erman Ilıcak, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nün başkanıdır. TÜSİAD’a da üye olan Ilıcak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

PROJELERİ:

Ilıcak’ın patronu oluğu Rönesans Holding son yıllarda büyük projelerle adından söz ettiriyor. Önce Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak projesi yapılan ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dönüştürülen yapıyı Rönesans İnşaat yaptı. Projenin maliyeti o dönem için 1 milyar 370 milyon TL olarak gösterildi.

Ilıcak o dönem yaptığı açıklamada sarayın büyüklüğü ve masrafına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kremlin'den büyük mü bilmem ama biz Rusya'da buradan büyük alışveriş merkezi açtık. Neden Türkiye'ye büyük görüldüğünü bilmiyorum. Bu saray Anıtkabir gibi Meclis gibi çocuklarımıza bir mirastır” demişti.

ŞARIK TARA HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

ODTÜ’deki üniversite yıllarında tanıştığı ENKA şirketinin sahibi Şarık Tara, Ilıcak’ın hayatının değişmesine önayak olmuş ve kendi şirketinin merkezinde iş imkanı tanımıştır.

90' lı yılların başında Ilıcak, Irak'taki şantiyelere gitmeyi düşünürken, savaş çıkması sebebiyle şirket onu Libya' ya yolladı. Orada 1.5 yıl çalıştı. Daha sonra şirketi Ilıcak' ı 1992 yılında Belarus'a yolladı. Burada Rusya pazarını iyice öğrenen Ilıcak, biriktirdiği 30 bin dolar sermayeyle 1994 yılı Ocak ayında “Rönesans” adlı şirketini kurdu. Kendi başına kurduğu için çıtayı düşük tutup 5-10 bin dolarlık ofis tamirat işlerine bile talip oldu. Şirket 1996 yılına kadar ufak tefek tamirat işleriyle yavaş yavaş büyüdü.

FORBES TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 10 İSMİ

  1. Murat Ülker 6,3 milyar dolar
  2. Erman Ilıcak 4,4 milyar dolar
  3. Ferit Şahenk 3 milyar dolar
  4. Filiz Şahenk 2,8 milyar dolar
  5. S. Sevim Arsel 2,3 milyar dolar
  6. Sezai Bacaksız 2,3 milyar dolar
  7. M. Rahmi Koç 2,3 milyar dolar
  8. Nihat Özdemir 2,3 milyar dolar
  9. Mustafa Küçük 2,1 milyar dolar
  10. İbrahim Erdemoğlu 2 milyar dolar

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri