Erdoğan talimat verdi: İllerdeki durumu ilçe ilçe takip edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan,dün gerçekleştirilen AK Parti MKYK toplantısında koronavirüs salgınında vaka sayılarının arttığı illerin takip edilmesi talimatını verdi. Kısıtlamaların yeniden gündeme getirilmesi hakkında konuşan Erdoğan,“Yeni bir önleme ve kısıtlamaya şu aşamada gerek yok" dedi.

Her hafta düzenli olarak toplanan AK Parti MKYK ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplandı.MKYK toplantısında koronavirüsle mücadele, İŞ Bankası ve baroların seçim düzenin değiştirecek olan taslak metin konuşuldu. 

Erdoğan,son günlerde artan koronavirüs vaka sayılarına dikkat çekilmesi üzerine,“Özellikle İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Yalova gibi artışın yoğun görüldüğü illerdeki durumu ilçe ilçe takip edin” talimatını verdi.

YENİ KISITLAMALAR GELECEK Mİ ?

Cumhurbaşkanı, yeni kısıtlamaların gündeme getirilmesi görüşlerinin hatırlatılması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

“Yeni bir önleme ve kısıtlamaya şu aşamada gerek yok. Umarım, maske takma konusunda cezai işleme gerek kalmadan bir an önce bu süreci atlatırız. Maske takmayı ihmal etmeyin. Yakınlarınızı da uyarın. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını teşvik edin. Bu konuda bir çalışma hazırlayın. Fiziksel mesafenize dikkat edin."

İŞ BANKASI HİSSELERİ

Toplantıda, bazı bürokratların Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi kurumlarda yönetim Kurulu üyesi olmasıyla ilgili sosyal medyada yapılan eleştiriler de konuşuldu. Bu konuda İş Bankası'ndaki CHP'li üyelerin gündeme getirilmesi gerektiği değerlendirildi.

BAROLARIN SEÇİM SİSTEMİ İÇİN TASLAK ERDOĞAN'A SUNULDU

Parti kurmayları, baroların seçim sistemiyle ilgili yapılacak değişiklikleri içeren taslak metni Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Taslak metne göre, avukat sayısı 5 bini aşan yerlerde 2 bin üye bulabilen alternatif baro kurabilecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri