Erdoğan: Libya tezkeresini meclise sunacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Bizi adeta denize olta atamaz hale getirecek bu oyunlara elbette seyirci kalamazdık. Kalmadık. İnşaAllah meclis açılır açılmaz asker gönderme konusunu sunacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Sözlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Ayrıca 30 KM'lik hat boyunca da bölgemize zaman zaman tacizler sürüyor. Türkiye olarak bölgede inşa etmeyi planladığımız yerleşim alanlarının sağlanması için öncelikle bölgede güvenliğin teminat altına alınması gerekiyor. Rejimin saldırı ve tacizleri de ayrıca bölgede kalıcı bir ateşkesi güvenli kılmıyor. Bu saldırılardan kaçan 100 bine yakın insan sınırımıza doğru harekete geçti. Biz dünyaya yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını söyledik. Bu bedeli herkes ödeyecektir diye söyledik.

HER ŞEYİN YERLİ VE MİLLİSİNİ YAPTIK

Kıbrıs açıklarında 2 sismig araştırma gemisi ve sondaj gemisi ile bölgede faaliyet gösteriyoruz. Ana muhalefet ise yunan basınına malzeme vermekten başka bir şey yapmıyor. Türkiye'de neredeyse her şeyin yerli ve millisini yaptık. Bir tek muhalefet konusunda bunu gerçekleştiremedik. İnşaAllah milletimizle birlikte bunu da gerçekleştireceğiz.

DAVET EDİLDİĞİMİZ YERE İCABET EDERİZ

Türkiye ve Libya arasındaki mutabakat imzalanmış. Yürürlüğe girmiştir. Biz bu işi bitirdik. Davet edildiğimiz yere icabet ederiz. Bu kadar açık net. Kardeş Libya halkının yaşadıklarını yakından takip ediyoruz. Bizi adeta denize olta atamaz hale getirecek bu oyunlara elbette seyirci kalamazdık. Kalmadık. İnşaAllah meclis açılır açılmaz asker gönderme konusunu sunacağız.

Herkes savaş baronlarına yardım ediyor. Biz ülkenin resmi hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz itiraz ediyorlar. Zamanında da darbecileri desteklemişlerdi hatırlayın!

KANAL İSTANBUL

Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz. Kanal İstanbul işte böyle bir projedir. Bu akşam yatıp sabah kalkınca karar verdiğimiz bir proje değil. Biz bunu seçim kampanyamızda milletimizin takdirine sunduk ve onayını aldık. Ardından uzun uzun çalışılmış ve bu aşamaya gelmiştir. Derinliği 21 metreye yakın olacak, bünyesinde 2 liman, bir yat limanı, lojistik merkezi, 2 demir yolu geçişiyle bir dünya çapında eser olacaktır. Yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam edecektir. Bunun güzergahı da belirlenmiştir. Bakanlığımız bu planı onayladı ve ÇED raporu tamamlandı ve askıya çıktı. Küçükçekmece gölünden başlayacak proje Karadeniz'e ulaşan bir hat boyunca devam edecektir. Yap işlet devret modeliyle ilgili malum çevrenin iptal başvurusunu AYM reddetmiştir. Bir başka deyişle karar verilmiş, süreç başlamış ve belirli aşamaya gelinmiştir. Hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir. İnşaAllah bununla ilgili ihaleye de yakında çıkılacaktır.

MÜTEAHHİTLERİ TEHDİT EDİYORLAR

Şimdi kalkmış müteahhitleri tehdit ediyorlar. "Gelirsek iptal ederiz açıkta kalırsın falan" Ya sen zaten gelmeyeceksin. Milletimiz size iktidar vermeyecek. Birinci köprüden itibaren aynısın yaptı bunlar. Karşı çıktıkça milletimiz bu projeleri yaptı.

ÜLKEYE VE MİLLETE HİZMET ETMEK NASİP İŞİDİR

Bize hizmet yakışır. Oy verirler vermezler Önemli değil. Bizim karakterimizde bu var. Ülkeye ve millete hizmet etmek nasip işidir. Şayet nasibinizde böyle bir şey yoksa önünüze gelen fırsatları da tepersiniz. Biz tarihi bir önem verdiğimiz Kanal İstanbul'a herkes gibi muhalefetin de destek olmasını isteriz. Ama yaptırmayız, yapanlara da parasını ödemeyiz diyecek kadar muvazeneyi yitirmiş durumdalar.

56 KURUMDAN RİSK RAPORLARI ALINMIŞTIR

Kendi bataklıklarında çırpınıp duruyorlar. Mantıklı, bilimsel bir izah da yapamıyorlar. Oysa çevre ve deprem riski meselesi de dahil 56 kurumdan görüş alınmıştır.

KARAR BİZE AİTTİR

Bunların hizmet diye, İstanbul diye bir derdi yok. Nasıl olduysa İstanbul'da seçimi kazandılar. Onu da kazanmadı. Mecliste kahir ekseriyeti AK Parti'dedir. Cumhur İttifakındadır. Onu sen yapmayacaksın zaten. Biz yapacağız. Karar sana değil bize aittir. Büyükşehir Belediye meclisine aittir. O karar da verildi zaten.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri