Emine Işınsu kimdir, nereli? Kaç yaşında, neden öldü?

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden olan Emine Işınsu'nun vefat ettiği haberlerinin ardından internette çokça aratılmaya başlandı. Emine Işınsu kimdir, nereli? Kaç yaşında, neden öldü? Sorularının cevabı haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından Emine Işınsu'nun hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından herkes tarafından Emine Işınsu'nun ölüm sebebi ve  hayatı merak edilmeye başlandı. Emine Işınsu kimdir, nereli? Kaç yaşında, neden öldü? Sorularına haberimizden yanıt bulabilirsiniz..

EMİNE IŞINSU KİMDİR,NERELİ? KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

Cumhuriyet döneminin tanınmış şair ve yazarı Halide Nusret Zorlutuna ile Tümgeneral Aziz Vecihi Zorlutuna’nın kızı olan Emine Işınsu, 17 Mayıs 1938’de  Kars’ta doğdu.  Annesinden dolaylı sürekli edebiyattan söz edilen, şiir okunan bir çevrede, babasının görevlerinden ötürü de Sarıkamış, Urfa, Karaman gibi yurdun çeşitli yerlerinde ve her birinde birkaç yıl yaşayarak büyüdü.

 İlk okulu Urfa, Sarıkamış ve Ankara’da okuyan Işınsu,  TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Bir yarıyıl AFS bursiyeri olarak ABD’de bulundu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, aynı fakültenin Felsefe bölümlerinde ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde bir süre okudu. İngiliz Dili ve Edebiyatı’nda okurken bir yarıyıl AFS bursuyla ABD’ye gitti.

İlk eseri 17 yaşında iken basılan şiir kitabı İki Nokta’dır. 1963’te ödül kazanan Küçük Dünya’dan sonra yoğun şekilde romana yöneldi. Roman yazmanın dışında 1970'lerin önemli fikir ve sanat süreli yayınlarından Töre Dergisi’ni 1971- 1981 yılları arasında çıkardı. Birçok dergi ve gazetede yazıları yayınlandı; Yeni İstanbul ve Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Emine Işınsu'nun eşi Prof. Dr. İskender Öksüz'ün sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda 83 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri