Emin Çapa, Halk TV'ye verilen cezayı protesto için maske taktı! RTÜK Başkanı Şahin'den yanıt geldi: "Gerçekler için gözünüzü ve kulaklarınızı kapatmayın"

Halk TV'de ekrana gelen Medya Mahallesi programına verilen cezaları eleştiren gazeteci Emin Çapa, programa maske takarak çıktı. Söz konusu olaya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den dikkat çeken bir yorum geldi.

Halk TV'de ekrana gelen Medya Mahallesi programına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ceza verildi. Cezanın, "terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteren, terörün korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte" yayın yapıldığı, İstanbul ve Diyarbakır'daki terör saldırılarının yorumlanmasında "seçimlerle terör eylemlerini bağdaştırma gayreti içinde bulunulduğu" gerekçeleriyle verildiği kaydedildi.

CHP'Lİ ÜYENİN AÇIKLAMALARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

RTÜK üyesi CHP’li İlhan Taşçı, ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "RTÜK, Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi’ne 3 ayrı ceza verdi. Yayında “terör mimikle övüldüğü” savıyla programın 3 kez durdurulmasına, %3 de para cezasına karar verildi. Aynı programın farklı tarihlerdeki 2 ayrı yayınına da % 3 para cezası vererek, RTÜK kendi rekorunu kırdı" ifadelerini kullandı.

PROGRAMA MASKE TAKARAK ÇIKTI

İlhan Taşçı'nın ifadeleri sonrası gazeteci Emin Çapa, çıktığı programda RTÜK'ü protesto etmek için programa maske takarak çıktı.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN CEVAP VERDİ

Emin Çapa'nın maske takmasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendiren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şunları kaydetti: "Emin Çapa, at gözlüğüyle bakmayıp gerçekleri araştırma zahmetinde bulunsaydınız böyle basit bir şova ve animasyona ihtiyaç duymaz, kendinizi gülünç duruma düşürmemiş olurdunuz. Maskeyle yüzünüzü kapatabilirsiniz ama gerçekler için gözünüzü ve kulaklarınızı kapatmayın lütfen."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

RTÜK deprem yayınlarını inceledi! FOX TV ve Halk TV ve Tele1'e ceza verildi! İşte cezaların nedeni...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ekrem İmamoğlu'yla baba-oğul gibiyiz" sözlerine yorum!

Gündem Haberleri