Emeklilere müjde! 2019'da 3 maaş avans geliyor!

Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere müjdeli haber SGK'dan geldi. Talepler hayata geçtiği takdirde tüm emekliler 3 maaş avans çekebilecek. Herkesin merakla aradığı, " Emekli'nin avans ödemesi 2019'da ne kadar olacak? Hangi emekliler avans çekebilir? ve emekli maaşı son dakika bilgileri haberimizde...

Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere müjdeli haber SGK'dan geldi. Talepler hayata geçtiği takdirde tüm emekliler 3 maaş avans çekebilecek. Herkesin merakla aradığı, " Emekli'nin avans ödemesi 2019'da ne kadar olacak? Hangi emekliler avans çekebilir? ve emekli maaşı son dakika bilgileri haberimizde...

Emekli maaşı avans son durum bilgileri haberimizde

EMEKLİ MAAŞ AVANSI NE KADAR? KİMLER ÇEKEBİLİR?

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avans imkanı sunuyor. Emeklilik başvurusunu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı olarak avans talep edebiliyor. 
SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Yani bu yıl başvuran 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyor. Avansın bağlanacak aylığın birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra aylıktan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor. Bu uygulamanın tüm emeklilere yaygınlaştırılması da gündemde. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor. Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek. 

EMEKLİ MAAŞ AVANSI NASIL ÇEKİLİR?

Bu uygulamanın tüm emeklilere yaygınlaştırılması da gündemde. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor.
Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

EMEKLİ ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Emekli astsubaylarımızı hedef alan, onların özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan bir çalışma içindeyiz. İnşallah kısa süre içinde çözeceğiz" dedi

Akar, şöyle konuştu: "Statü geçiş kontenjanlarında astsubaylarımızın lehine artış oldu. Tüm personelin özlük haklarında 400 lira artış gerçekleşti.

Ayrıca muvazzaflardan özel ihtisas sahibi astsubaylara ilave değişik rakamlar verildi. Bir diğer konu derece ve kademe konusu. Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor."

EMEKLİ EK ÖDEMELERİ ARTACAK MI?

Ayrıca ek ödeme oranının yüzde 4-5'ten 8-9'a çıkarılması gündemde. Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi hayata geçerse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek ödeme tutarlarında 42 ile 269 lira arasında artış yaşanacak. Halen en düşük emekli aylığı net bin 71 lira 88 kuruş. Buna göre en düşük ek ödeme tutarı da (maaşın yüzde 5'i) 53,60 lira. Ek ödeme, oran yüzde 9 olursa 42,87 lira artışla 96,47 liraya yükselecek. En yüksek aylık ise 5 bin 390 lira 70 kuruş. Buna göre de en yüksek ek ödeme tutarı (maaşın yüzde 4'ü) 215,63 lira. Ek ödeme, oran yüzde 9 olursa 269,53 lira artışla 485,16 liraya ulaşacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ekonomi Haberleri