Elleriyle İlahi Okudular

Pendikli engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle şiirler okudu, türküler söyledi ve dans gösterisi yaptı.

Pendikli engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle şiirler okudu, türküler söyledi ve dans gösterisi yaptı. Engellileri tebrik eden Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin hatıra fotoğrafı çektirerek engelliler ve ailelerine desteklerinin süreceği mesajını verdi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeteneklerini sergileyen Pendikli engelliler, performanslarıyla yine şaşırttı. 15 Temmuz Şehitleri’nin anılmasıyla başlayan programda ilk olarak sahneye Kardelen Kapkın çıktı. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını hiç takılmadan okuyan Kardelen,  izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra sahne alan Engelliler Koordinasyon Merkezi Halk Oyunları Topluluğu ise bir an olsun düşmeyen performanslarıyla konuklara bir kez daha yeteneklerini gösterdi.

İşaret diliyle ilahi okudular

Programın en ilgi çeken gösterilerinden biri de Pendik Müftülüğü  İspir Eğitim Vakfı Mehmet Demirok Kur'an Kursu Konuşan Eller Sınıfının performansı oldu.  Arka planda okunan ilahiyi duymadıkları halde işaret diliyle uyumlu bir şekilde hareket eden topluluk, salondakileri hayran bıraktı. Programın sonuna doğru sahneye çıkan Pendikli Rabia Aytek ve Pendik Belediyesi Bilgi İşlem Personeli Ferhat Akar da profesyonelce kullandıkları saz ve gitarlarıyla türküler söyledi.   

Başkan Şahin, hediye takdim etti

Programa katılarak engellilerin yeteneklerini izleyen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin kendilerini tebrik ederek kamu ve özel rehabilitasyon merkezleriyle birlikte organizasyon düzenlemeyi sürdüreceklerini söyledi. Başkan Şahin, 2 saat süren etkinlik sonunda Engelliler Koordinasyon Merkezi Halk Oyunları Topluluğu Öğretmeni Fatih Şahin, Pendik Müftülüğü  İspir Eğitim Vakfı Mehmet Demirok Kur'an Kursu Öğretmeni Fatma Kurt ve programda ücretsiz göz sağlığı taraması yapan Veni Vidi Göz Hastanesi yöneticilerine desteklerinden ötürü hediye takdim etti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri