Ekrem İmamoğlu'nda Gezi Parkı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı davasından beraat ve tahliye kararlarının çıkmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İmamoğlu yaptığı paylaşımda, "Yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu." ifadesine yer verdi.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 1'i tutuklu 6'sı firari 16 sanığın, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada bugün karar çıktı. Aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 sanığın hepsi tüm suçlardan beraat etti. 

Karar sonrası sosyal medyanın gündemine gelen konu ile ilgili olarak birçok kesimden açıklama geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter adresinden yaptığı paylaşımda karardan memnun olduğunu dile getirdi ve "Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul'da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun." ifadelerine yer verdi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri