Ekrem İmamoğlu siyasi yasak kararı sonrası ilk demecini Yunan Kathimerini gazetesine verdi!

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ve Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapis kararına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, karar sonrası Yunan gazetesine demeç verdi.

Hakkında verilen hapis kararı sonrası Saraçhane Meydanı'nda 6'lı masanın unsurlarının da katılımıyla miting düzenleyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le birlikte poz veren Ekrem İmamoğlu, adaylık provası yaptığına dair eleştirilerin hedefi olmuştu. İmamoğlu dava süreci ve yaşadıkları hakkında Yunanistan basınından Kathimerini gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

"BERAATİMİ BEKLİYORDUM"

Mahkeme kararının sürpriz olup olmadığı hakkında soru sorulan İmamoğlu, "Beraatimi bekliyordum. Çünkü Türkiye'de herkes biliyor ki bana 'ahmak' diyen İçişleri Bakanı'na aynı cevabı verdim. Konunun Yüksek Seçim Kurulu ile ilgisi yok. 4 Kasım 2019'da bu açıklamayı yaptım ama 20 ay sonra, 27 Mayıs 2021'de dava açıldı. Maalesef siyaset yargıyı rehin almıştır." dedi.

"HUKUKUN VE DEMOKRASİNİN SADECE KENDİSİNE İŞLEMESİNİ İSTİYOR"

Türkiye'ye karşı sitemkar ifadeler kullanan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki asıl mesele, Erdoğan'ın hepimize geçmişte başına gelenlerden çok daha fazlasını yapmaktan zevk alıyor gibi görünmesi. Muhaliflerine son derece haksızlık ederken hukukun ve demokrasinin sadece kendisine işlemesini istiyor.

Çağrımızda altı liderin desteği ve İstanbul halkının büyük desteği çok önemliydi. Seçimleri kazanıp Türkiye'yi rayına oturttuğumuz zaman dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Son dakika | Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı
Bakan Soylu'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması: İstinaf ve Yargıtay onadığı anda görevden alırım
CHP'de Ekrem İmamoğlu rahatsızlığı! Kurmaylar gemileri yaktı: "Aday olmak isterse partisinden istifa edip İYİ Parti’den olabilir"

Gündem Haberleri