×
  • Anasayfa
  • Finans
  • Güncel
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yerel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Din
  • İç Haberler
  • Film ve Dizi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Çalışma Hayatı
  • Yemek Tarifleri
  • Ne, Nedir
  • Dream Interpretation
  • Tiktok Gündem
  • Biyografi
  • Hava Durumu
  • Hayat ve Yaşam
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Faydalı Bilgiler

Ejder meyvesi (Pitaya) bilinmeyen özellikleri

Anavatanı Güney Amerika ve Asya olan ejder meyvesinin diğer isimleri, dragon, pitaya, kaktüs meyvesi ve çilek armutu olarak bilinmektedir. Bu meyvenin vitamin değerleri ise oldukça yüksek... İşte Ejder meyvesi

27 Mayıs 2019 Pazartesi 16:25
122

İçeriğindeki besin ve minaraller göz sağlığını korur

222

B1,B2,B3 ve C vitaminininn yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor gibi mineraller açısından zengindir. 

322

Tip2 diyabet (şeker hastaları) için çok faydalıdır. 

422

İyi bir C vitamin, kalsiyum, lif ve potasyum kaynağıdır. 

522

Antioksidan ve zengin çözülebilir lif içerir.

622

Vücuttaki nem dengesini sağlar.

722

İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.

822

Yüksek tansiyonu dengeler.

922

Zararlı toksinleri vücuttan atar.

1022

Akciğer, ince bağırsak ve böbrek hastalıkları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. 

1122

Rahim ve yumurtalık sorunlarını giderir. 

1222

Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. 

1322

Diş ve kemikleri güçlendirir. 

1422

Sağlıklı kan ve doku oluşumunu teşvik eder.

1522

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

1622

Yara ve morlukları hızla iyileştirir.

1722

Kanser ve kalp hastalıklarına karşı korur.

1822

(PİTAYA) Ejder meyvesi nasıl yenir?

1922

- Olgunlaşmış ejder meyvesi önce bir güzel yıkanır.

2022

- Bıçakla ortadan ikiye uzunlamasına doğru kesilir.

2122

- Bir kaşık yardımıyla kesilen kısım çıkartılır.

2222

- Daha sonra isteğe bağlı küp ya da farklı şekillerle kesilerek yenir.

© 2013 - 2024

Bölge Gündem Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim