İçeriğindeki besin ve minaraller göz sağlığını korur
Ejder meyvesi (Pitaya) bilinmeyen özellikleri
Anavatanı Güney Amerika ve Asya olan ejder meyvesinin diğer isimleri, dragon, pitaya, kaktüs meyvesi ve çilek armutu olarak bilinmektedir. Bu meyvenin vitamin değerleri ise oldukça yüksek... İşte Ejder meyvesi
B1,B2,B3 ve C vitaminininn yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor gibi mineraller açısından zengindir.
Tip2 diyabet (şeker hastaları) için çok faydalıdır.
İyi bir C vitamin, kalsiyum, lif ve potasyum kaynağıdır.
Antioksidan ve zengin çözülebilir lif içerir.
Vücuttaki nem dengesini sağlar.
İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.
Yüksek tansiyonu dengeler.
Zararlı toksinleri vücuttan atar.
Akciğer, ince bağırsak ve böbrek hastalıkları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
Rahim ve yumurtalık sorunlarını giderir.
Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
Diş ve kemikleri güçlendirir.
Sağlıklı kan ve doku oluşumunu teşvik eder.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yara ve morlukları hızla iyileştirir.
Kanser ve kalp hastalıklarına karşı korur.
(PİTAYA) Ejder meyvesi nasıl yenir?
- Olgunlaşmış ejder meyvesi önce bir güzel yıkanır.
- Bıçakla ortadan ikiye uzunlamasına doğru kesilir.
- Bir kaşık yardımıyla kesilen kısım çıkartılır.
- Daha sonra isteğe bağlı küp ya da farklı şekillerle kesilerek yenir.