Edirne'den kısa kısa 28 Eylül 2018

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanlığı, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara 5 bin kişilik aşure dağıttı.AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas...

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanlığı, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara 5 bin kişilik aşure dağıttı.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'de Saraçlar Caddesi'nde gerçekleşen programa katılarak vatandaşlara aşure dağıttı.

Başkan Akmeşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini diledi.

Muharremin önemli bir ay olduğunu ifade eden Akmeşe, "Muharrem haramdan kurtulmak demek. Muharrem ayı bereket ve ihsan ayı. Bütün insanlığa, ülkemize ve Müslüman alemine bereket getirmesini diliyorum. Yeniden Kerbela'lar yaşanmasın istiyoruz. Ancak maalesef görüyoruz ki Suriye'de, Irak'ta üzücü olaylar yaşıyoruz. Bu tür olayları Türkiye'de yaşatmak istiyorlar ancak ülke olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu ayın bereketinden en güzel şekilde faydalanmaya çalışacağız. İnşallah bundan sonraki günlerimiz huzur ve barış içinde geçer. Bu programın düzenlenmesinde katkı veren Kadın Kolları Başkanlığımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce ise, vatandaşların muharrem ayını kutladıklarını belirtti.

- Havsa'da yol yapım çalışması

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçede yol yapım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Başkan Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, zaman içinde bozulan ve alt yapı çalışmalarından dolayı zarar gören yolların yenilendiğini ifade etti.

İlçedeki yolların kışa kadar hazır olacağını aktaran Tekin, "Çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, zamanla bozulan ve çeşitli çalışmalardan hasar gören yolları yeniliyor. Kışa kadar çalışmalarımızı bitirip, yolları vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

- İş yeri denetimleri sürüyor

Meriç Belediyesi Zabıta ekiplerinin iş yeri denetimlerinin devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin ilçedeki iş yerlerini hijyen ve fiyat konuların denetlediği ifade edildi.

Denetimlerin düzenli olarak devam edeceği kaydedildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri