Dünya Tahran zirvesini konuşuyor! Putin'den Erdoğan'a minnet! "Arabulucuğu için teşekkür ederim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üçlü zirvede bir araya geldi. Dünya basınında gündem olan zirveye Putin'in, Erdoğan'a olan teşekkürü damga vurdu.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve İbrahim Reisi'nin bir araya geldiği tarihi zirve sona erdi. Astana formatı sürecinde gerçekleştirilen zirve dünya basınında da büyük ses getirdi. Burada Suriye operasyonuna ilişkin önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarının yanı sıra Putin'in teşekkürü zirveye damga vurdu.

PUTİN'DEN TEŞEKKÜR

Zirvede yabancı basının manşetlerinde yer verdiği "Teşekkür" mesajı dünya gündeminde ses getirdi. Yayınlanan haberlerde Putin'in arabulucu rolü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği bilgisi yer aldı..

ZİRVEDE NELER KONUŞULDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla bir araya geldiği zirvede, Ankara'nın kuzey Suriye'de yeni bir askeri operasyon başlatabileceği yönündeki uyarılarını yeniledi.

Öte yandan Erdoğan ve Putin'in Ukrayna tahılının ihracatını sağlayacak mekanizma için görüştüğü öğrenildi. Söz konusu mekanizmanın Karadeniz'den yaklaşık 20 milyon ton tahıl getirmeyi amaçladığının altı çizildi.

Yabancı basında, Putin'in İran gibi ABD ile sorunları bulunan ve bir ülkenin yanı sıra NATO üyesi Türkiye ile de ilişki kurduğunun altı çizildi.

İsveç basınından SVT, Erdoğan'ın sözlerini "İsveç'in NATO'ya girişini 'dondurmakla' tehdit ediyor" başlığıyla duyurdu.

Haberde, "Türkiye, daha önce üzerinde anlaşmaya varılan sözler yerine getirilmezse İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini donduracak. Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu." denildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri