Dünya Sağlık Örgütü tüm Dünya'yı korkutacak açıklamayı yaptı! Vaka ve ölüm sayıları daha da artış gösterecek!

Dünya Sağlık Örgütü tüm Dünya'da tekrar artış göstermeye başlayan koronavirüs vakalarının sonbahara doğru daha fazla artacağını hastaneye yatışlarda yoğunluk olacağı bilgisini verdi.

Tüm Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs vakalarında uzmanlardan teker teker dikkatli olunması konusunda uyarılar gelirken, Dünya Sağlık Örgütü'nden de korkutan açıklamalar geldi Son 6 haftada artan vakalar sonra değerlendirmelerde bulunan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus yaşanabilecek durumlardan bahsetti.

Covid-19 kaynaklı vakaların ve ölümlerin hızlı olmasa da bir yükselişte olduğunu söyleyen Ghebreyesus "Artan vakalar, ilerleyen haftalarda daha çok hastaneye kaldırılma ve can kaybı bekleyebileceğimiz anlamına geliyor." ifadelerine yer verdi.

VAKA ARTIŞLARINA NEYİN SEBEP OLDUĞU BİLİNMİYOR

Covid-19 artışlarına nelerin sebep olduğunu, eski bir varyant mı ya da bilinmeyen bir varyantın mı etkili olduğunu bilmedikleri bilgisini veren Ghebreyesu, yeni bir varyantın çıkması halinde öncekilere göre daha güçlü bir etki yapacağını söyleyerek bütün ülkelerin özellikle salgınla mücadelede tedbirleri azaltan ülkelerin dikkatli olması uyarısında bulundu.

AŞILAMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

Vaka artışları ve ölümlerin hala daha devam ettiğine dikkat çeken Ghebreyesu, DSÖ üyesi ülkelere, sağlık çalışanları başta olmak üzere yaşlılar ve risk altındaki diğer gruplara aşılama konusunda çağrılarda bulundu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Sağlık Haberleri