Dünya ayağa kalktı! Hamile fil canice öldürüldü

Hindistan'ın Kerala eyaletinde yaşanan olay dünyayı ayağa kaldırdı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından içine kestane fişeği yerleştirilen ananas yedirilen hamile fil hayatını kaybetti. İnsanlık dışı bu olay dünyada tepkilere neden oldu.

Hindistan'ın Kerala eyaletinde içine maytap gizlenmiş meyve yediği tahmin edilen hamile bir filin ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı.

HAYVANIN AĞZINDA PATLADI

Yerel bir yetkili Ashique Ali, filin 23 Mayıs tarihinde nehirde yaralı bir şekilde bulunduktan dört gün sonra öldüğünü söyledi. Filin ağzında patlama kaynaklı yaraların olduğunu, şu ana kadar tam olarak patlayıcı türünü tespit edemediklerini ama bir aylık filin içine kestane fişeği doldurulan bir meyveyi yemesi sonucu patlayıcının ağzında patlayıp yaralanmış olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Olayın araştırıldığını söyleyen Vahşi Yaşam Koruma Şefi Surendra Kumar, vahşi yaşamın yakınında yaşayan insanların yaban domuzlarını uzak tutmak için etrafa içi kestane fişekleri ile dolu ananas ve diğer tür tatlı meyveler bıraktıklarını, filin ağzında patlamasına sebep olan bu meyvelerden yemiş olma ihtimali üzerinde çalıştıklarını söyledi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri