Düğülü Haşhaş Tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Düğülü Haşhaş Tatlısı tarifi

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Düğülü Haşhaş Tatlısı yapacak. Gelinlerin yapacağı Düğülü Haşhaş Tatlısı ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 17 Ocak Cuma yemek tarifi.

Düğülü Haşhaş Tatlısı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Düğülü Haşhaş Tatlısı nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Haşhaş
  • 1/2 (yarım) Su Bardağı Düğü (İnce Bulgur)
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye düğüyü, haşhaşı ve şekeri koyup karıştırarak kavuralım.
  2. Yavaş yavaş süt ilave edelim.
  3. Margarini ilave edip eritelim.
  4. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  5. Islatıp suyunu süzdüğümüz borcama pişen tatlımızı döküp, buzdolabında birkaç saat dinlendirelim .
  6. İsteğe göre kaymak veya ceviz ile süsleyip servise edebilirsiniz.

DÜĞÜL NE DEMEK?

Elendikten sonra geriye kalan en ince bulgur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri