DPB Görüşü | Geçici görevlendirmenin Başkan onayıyla yapılıp yapılmayacağı hakkında

5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun uyarınca yapılan geçici görevlendirmenin Başkan onayıyla yapılıp yapılmayacağı hk. . (05/11/2010-20994)

ÖZET: 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun uyarınca yapılan geçici görevlendirmenin Başkan onayıyla yapılıp yapılmayacağı hk. . (05/11/2010-20994)

Bilindiği üzere, 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasında: “Çalışma grupları, afet ve acil durum yönetimi uzmanları, afet ve acil durum yönetimi uzman yardımcıları ile diğer personelden oluşur. Başbakan veya yetkilendirdiği bakan onayı ile afet ve acil durumlara ilişkin çalışmalarda bulunmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının personeli, Başkanlıkta geçici olarak görevlendirilebilir; konu ile ilgili uzmanların katılımı ile geçici komisyon ve kurullar oluşturulabilir.” hükmü yer almaktadır.

Yukarıda belirtilen hükmün değerlendirilmesi neticesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında Başbakan veya yetkilendirdiği bakan onayı ile geçici görevlendirme yapılması gerektiğinden Başkanlık Makamının onayı ile geçici görevlendirme işleminin yapılamayacağı mütalaa edilmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Çalışma Hayatı Haberleri