DPB Görüşü | 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitimi gören memur kademe ilerlemesi alabilir mi?

Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü mezunu ilgilinin, yükseköğrenim sırasında görmüş olduğu 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden dolayı başlangıç derece ve kademesine bir kademe ilave edilmesi mümkün bulunmadığı hk. (28.2.1996-13. Bülten 2

ÖZET: Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü mezunu ilgilinin, yükseköğrenim sırasında görmüş olduğu 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden dolayı başlangıç derece ve kademesine bir kademe ilave edilmesi mümkün bulunmadığı hk. (28.2.1996-13. Bülten 21. sayfa)

Şirketinizde grup başmühendisi olarak görev yapan Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği

bölümü mezunu............. 'un söz konusu yükseköğrenimi sırasında görmüş olduğu 1 yıllık İngilizce

hazırlık eğitiminden dolayı memuriyete başlangıç derece ve kademesine bir kademe ilave edilip edilemeyeceği hakkındaki ilgide kayıtlı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 36 nci maddesinin (A) bendinin 6/b fıkrasında; "Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır..." denilmek suretiyle, ortaöğrenim düzeyinde görülen hazırlık sınıfının kademe ilerlemesinde değerlendirileceği belirtilmiş olup, bu hüküm yükseköğrenim süresinin normal öğrenim süresinden fazla olması halini kapsamamaktadır.

Bu itibarla, normal öğrenim süresi 4 yıl olan Mühendislik Fakültesini bitiren .............. 'un

memuriyete başlangıç derece ve kademesinin 8 inci derecenin 1 inci kademesi olarak tespiti gerekmekte olup, adı geçenin yükseköğrenim sırasında görmüş olduğu 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden dolayı başlangıç derece ve kademesine bir kademe ilave edilmesi mümkün bulunmamaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Çalışma Hayatı Haberleri