Dortmund'da 14 bin kişi,bomba paniği ile tahliye edildi

Almanya'nın Dortmund kentinde bomba paniği yaşanıyor. 14 bin kişi, 2. Dünya Savaşı'ndan kalan iki bombanın etkisiz hale getirilmesi adına evlerinden tedbir amaçlı tahliye edildiler.

Dortmund'da 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 2 bombanın etkisiz hale getirilmesi için bölgede yaşayan 14 bin kişi tedbir amaçlı tahliye edildiler. Yetkililer tarafından ise Amerikalı ve İngilizlere ait oldukları belirtilen bombaların, 250 kilogram ağırlığında olduğu gelen bilgiler arasında.


BOMBALAR MÜTTEFİKLER TARAFINDAN ATILMIŞTI

Yakınında mermilerin bulunduğu iki hastane boşaltılırken, 14 binden fazla kişi okullara yerleştirildi. Şehrin tren istasyonu ise geçici süreyle kapatıldı. Saatler süren operasyonun sonucunda, iki bomba da etkisiz hale getirildi. Uzmanlar, 2. Dünya Savaşı sırasında müttefikler tarafından atılan ve patlamayan binlerce bombanın hala Alman topraklarında yer altında olduğu söyleniyor.



BİR BOMBA OPERASYONU İSE KASIMDA KÖLN'DE OLMUŞTU

Buccheim semtinde bulunan 125 kilogramlık Amerikan yapımı bomba Kasım ayında etkisiz hale getirilmişti. Bombanın hızlı ve kolay bir şekilde tahliye edilebilmesi için ise bölgedeki 2 bin 400 kişi tahliye edilmişti. Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'ndan kalma, bir kısmı yerleşim yerlerinde olmak üzere patlamamış çok sayıda bombası olduğu belirtiliyor. Bu bombalar ise uzmanlar tarafından kontrollü şekilde etkisiz hale getirilebiliyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri