Donkişotluk ne demek, TDK'ya göre Donkişotluk kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Donkişotluk nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Donkişotluk ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Donkişotluk kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Donkişotluk ne demek? Donkişotluk TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi donkişotluk kelimesi. Peki donkişotluk ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre donkişotluk nedir, donkişotluk kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Donkişotluk kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Donkişotluk kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

DONKİŞOTLUK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Donkişotluk kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre donkişotluk kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Gereği yokken kahramanlık göstermeye kalkışma durumu

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri