Yaz aylarında ferahlamak için en iyi alternatif lezzetli mi lezzetli dondurmalar oluyor. Ferahlamaya yardımcı olmasının yanı sıra içeriğindeki vitaminler ve minerallerle de sağlığa oldukça faydalı olan dondurma, her yaştan insanın favori tatlısı haline geliyor.
Dondurma aşıkları dikkat! Yaz aylarının favori tatlısı dondurmayı tüketirken bunlara mutlaka dikkat edin!
Yaz aylarının gözdesi dondurmalar, lezzetiyle ve ferahlatıcılığıyla her yaştan insanın favorisi oluyor. Peki dondurma tüketirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte detaylar...
Düşük kalorili olması nedeniyle fazla fazla tüketmekte sakınca görülmeyen dondurma, tüketilirken dikkat edilmesi gereken besinlerden biri.
Kalori miktarı düşük olsa da şeker oranı çok yüksek olduğundan, uzmanlar tarafından kontrollü tüketilmesi tavsiye ediliyor.
DSÖ tarafından belirlenen verilere göre şeker tüketimi, günlük alınan enerji miktarının yüzde 10'undan daha düşük olmalı.
İki top dondurmada ortalama 14 gram şeker bulunuyor. Hal böyle olunca dondurmayı ne kadar tüketmek gerekiyor sorusu akıllara geliyor.
Uzmanlara göre çocuklar dondurmayı haftada 2 kez, 2’şer top tüketebilirken, yetişkinler de haftada 2-3 kez, yine 2’şer top dondurma tüketebilirler. Bu miktarı aşmamakta fayda var.
Ayrıca dondurma alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da var.
Hijyenik bir koşulda üretilip üretilmediğine dikkat etmek gerekiyor.
"Pastörize sütten mi yapıldı?" diye muhakkak sorun. Enfeksiyon riski taşıyor olabilir.
Paketli bir dondurma alıyorsanız, üzerinde donmuş kristaller olup olmadığına dikkat edin. Dondurma eridikten sonra tekrar dondurulmuş olabilir. Süt bu süreçte bozularak bakteri üreterek zehirlenmelere yol açabilir.
Herhangi besine alerjiniz varsa, paketli dondurmaların içeriklerini mutlaka okuyun.
Besin alerjisiniz varsa, alerjen besin içeriğini öğrenmek için etiketini mutlaka okuyun.
Kalorisini artırmaya neden olduğu için açık dondurmaları külahla tüketmekten, çikolata sosu ya da kuruyemişlerle lezzetini artırmaktan kaçınmanız daha faydalı olacaktır.