Dolar-euro kaç TL oldu ? 2 Ağustos 2018 dolar kurunda son durum nedir?

ABD ve Türkiye arasındaki Rahip Brunson tartışmalarının ardından ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlarla dolar dün gece 5 TL'yi gördü. Düya üzerindeki ekonomik ve politik gelişmeler piyasaları sabah saatlerinde de vurdu.Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru

Güne 4.93 TL seviyesinden başlayan dolar kuru, Türkiye piyasaları kapandıktan sonra uluslararası piyasalarda 5.0116 TL’ye kadar yükselerek rekor kırdı. Dolar/TL, dün sabah saatlerinde %0.4 artışla 4.93'te, euro %0.3 artışla 5.76'da işlem görerek güne başlamıştı.Kurdaki yükseliş seyri, akşam saatlerinde "ABD'nin yaptırım uygulayacak" haberleriyle birlikte 5.01 seviyesine dokunmuştu.

ABD'nin yaptırım kararını açıklamasının ardından, dolar/tl saat 06.06 itibarıyla 4,9897'den işlem görüyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİR-DÜŞER?

Genel anlamda döviz, yabancı ülkelerin para birimlerini temsil eden belgelere verilen isimdir. Altın fiyatlarında olduğu gibi döviz kurları da(fiyatları) arz -talep dengesine göre belirlenmektedir. Ülkelerin dış dünya ile yaptığı alışverişlerde oluşan açık o ülkenin döviz talebidir. Yani bir ülkenin döviz talebi cari açığıdır diyebiliriz.

Temel olarak döviz kurları o ülkenin sahip olduğu döviz miktarının fazlalığı veya azlığına göre belirlenir. Örneğin; bir ülkenin iç piyasasında yeteri miktarda döviz bulunmuyorsa, vatandaşların ya da şirketlerin döviz talebi karşılanamayacak seviyedeyse o ülkenin cari açığı vardır. Bu cari açık da doğrudan döviz fiyatlarının artmasına neden olur. Ülkemizde cari açık sebebi ile döviz kurları sürekli yükselme eğilimindedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ekonomi Haberleri