Diyarbakır'da şok eden olay! Acil servise giden 13 yaşındaki kız 9 aylık hamile çıktı!

Diyarbakır'da yabancı uyruklu olan 13 yaşındaki bir kız çocuğunun 9 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 13 yaşındaki Suriye uyruklu bir çocuğun 9 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. İfadesi alınan kız çocuğu Türkiye'de yasa dışı olduğunu bilmediğini, kendi rızası ile evlilik yaptığını söyledi. Yasa gereği 15 yaşından küçük çocuğun rızasının olamayacağı için çocuğun annesi, babası ve evlendirildiği kişi hakkında, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 30'ar yıl hapis istemiyle dava açıldı.

YASA DIŞI OLDUĞUNU BİLMİYORLARMIŞ

Aile, kızlarını kendi rızasıyla kendileri gibi Suriye uyruklu bir mülteci ile evlendirdiklerini, Türkiye'de evlilik yaşı sınırı olduğunu ve bunun suç olduğunu bilmediklerini belirtti.

"16 YAŞINDA SANIYORDUM"

Ailenin ifadesi üzerine küçük kızın imam nikahlı eşi de ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Genç adam ifadesinde, kız çocuğunun ailesinin onayı dahilinde imam nikahı kıydığını belirterek, "Evlendiğimizde fiziksel görünümüne göre 16 yaşında biliyordum, gerçek yaşını bilmiyordum. Suriye'de evlilik yaşı olmadığı için bunun Türkiye'de yasak olduğunu da bilmiyordum. Sorun olacağını bilseydim böyle bir evlilik yapmazdım" dedi.

"RIZAMLA EVLENDİM ŞİKAYETİM YOK"

Mağdur kız da ifadesinde geçen yıl Türkiye'ye geldikten sonra eşi ile tanıştığını söyleyerek, "İlk cinsel birlikteliği de imam nikâhından sonra yaşadım ve şu anda 9 aylık hamileyim. Bizim ülkemizde evlilik yaşı olmadığı için Türkiye'de yasak olduğunu bilmiyordum, rızamla evlendiğim için kimseden şikâyetçi değilim" ifadelerini kullandı.

30 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel Suçlar Soruşturma Bürosu, yasa gereği 15 yaşından küçük çocuğun rızasının olamayacağı için çocuğun annesi, babası ve evlendirildiği kişi hakkında, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 30'ar yıl hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, mağdur çocuk ile evlendiği kişi arasında cinsel birlikteliğin çocuğun 15 yaşından küçük yaşta olduğu, bu duruma anne ve babasının da rıza göstererek bu suça yardım ettikleri ifade edildi. Üç sanığın da fikir ve eylem birliği içinde çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçunu işledikleri kaydedildi. Sanıklar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

İzmir'de görünmez kaza kan döktü! Aracına akaryakıt dolduran adam, arkadan gelen otomobilin çarpmasıyla feci şekilde hayatını kaybetti
2 gündür haber alınamayan adamın cesedi, bir duvarın dibinde bulundu!
Evi yanan yatalak hasta, alevlerin içinde feci şekilde hayatını kaybetti! "Yürüyemediği için kaçamamış"

İç Haberler Haberleri