Diyarbakır'da Evde Kal çağrısı karşılık bulmadı

Koronavirüsün yayılmasının önüne geçilmesi için "Evde Kal" çağrısı yapılmasına rağmen Diyarbakır'da çok sayıda vatandaş meydanlarda görüldü.

Türkiye'de koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasının önüne geçmek için yapılan 'Evde Kal' çağrısı vatandaşlar tarafından karşılık bulmadı.

Çağrıya uyulmayan yerlerden biri olan Diyarbakır'da güne güneşli havayla başlayan kent sakinleri, öğle saatlerinde soluğu dışarıda aldı. Koronavirüs salgının en çok tehdit ettiği yaşlıların, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önündeki banklarda oturmaları dikkat çekti. Banklarda hiçbir tedbir alınmadan yan yana oturan yaşlılar, 'hava almak' için dışarı çıktıklarını anlattı.

Alışveriş için dışarı çıktığını anlatan Tarık Hanazay (60), Ulu Cami önünde biraz oturduktan sonra evine döneceğini söyledi. Hanazay, "Markete alışveriş yapmak için çıktım. Buradan kalktıktan sonra evime gideceğim. İnsanlar arasında mesafe olması gerekiyor" dedi. 

Kızıyla hava almak bugün dışarıda olduğunu ifade eden Ekrem Dalgın (53) "Maalesef kurallara uyulmuyor. Oysaki harfiyen uyulması gerekir. Dünya etkilenmiş, biz az etkilenmişiz. Lütfen kurallara uyalım" diye konuştu. 

Yaşlılar, çevredekilerin uyarılarının ardından oturdukları banklarda aralarına mesafe bıraktı. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri