Diyarbakır Barosu'ndan skandal açıklama! Irak'taki saldırıdan TSK'yı sorumlu tuttular

Diyarbakır Barosu, Irak'ın Zaho ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiğini öne süren skandal bir açıklama yaptı.

Irak'ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho ilçesindeki bir dere kenarına dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenlerin arasında çocukların da olduğu öğrenilirken Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ve güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre saldırıyı terör örgütünün saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi. Ancak Diyarbakır Barosu'ndan söz konusu olaya ilişkin skandal bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği iddia edilerek şunlar denildi:

"Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir. Roboski’de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan’a başsağlığı diliyoruz.

Diyarbakır Barosu, sivillerin yaşamına mal olan bu saldırılarla ilgili sorumluların tespiti ve cezalandırılması işin gerekli suç duyurularında bulunacak ve etkin bir hukuki sürecin takipçisi olacaktır."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri