Zengin bir polifenol kaynağı olan alıç meyvesi, içeriğindeki yüksek antioksidan içermesinden dolayı vücuda zarar verebilecek olan serbest radikaller ile savaşarak kanser risklerini ortadan kaldırır.
Diyabet hastaları buraya! Yılların şifalı meyvesi alıç, sadece kan şekerinizi düzenlemekle kalmıyor...
Geçmişte sağlıklı olduğu için sıklıkla tüketilen, İbn-i Sİna'nın reçete defterinde yer alan alıç meyvesi, günümüzde pek tüketilmemekle faydalarını bilip tüketenlerin sağlıklı bir beden için şifa kaynağı oluyor.
Sindirim sistemine yardımcı olacak prebiyotik açısından zengin olması sebebiyle, bağırsakların iyi bir şekilde çalışmasını sağlayarak, bağırsak kaynaklı görülebilecek kabızlık, ishal, mide ağrıları ve şişkinlikleri için fayda sağlar.
İçeriğinde polifenol içeriği ayrıca saç köklerinin beslenmesini ve büyümesini sağladığından düzenli olarak tüketildiği zaman kepek, kırık gibi oluşumların bitmesini sağlayarak saçları daha parlak ve canlı yapar.
Kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak kan basıncının düşmesine yardımcı olan alıç, yüksek tansiyonun etkilerini azaltır.
Cilt üzerinde yaşa bağlı olarak meydana gelen veya güneşten dolayı oluşan lekelenmelere ve izlere karşı koruma sağlayan alıç, kırıklık, sivilce ve akne lekelenmeleri gibi oluşumların bitmesine yardımcı olur ve izleri ortadan kaldırır.
Anti anksiyete özelliklerinden dolayı kaygıyı azaltıcı etkileri bulunan alıç, yaşanan ruhsal problemlerin azalmasına yardımcı olur.
Kan basının dengelenmesini sağlayarak kan şekeri seviyelerin düzenlenmesini sağlayan alıç meyvesi, diyabet hastaları tarafından tüketildiği zaman kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesi sağlar, diyabet risklerini azaltır.