Açıklamalar peş peşe geldi! Türkiye'den ABD'ye yaptırım tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin yaptırım kararına ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklama sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ABD'nin yaptırım kararına tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'dan satın alınan S-400 füze savunma sistemi sebebiyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırım kararına ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Dışişleri'nden karara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD'nin tek taraflı yaptırımlar içeren kararını kınıyor ve reddediyoruz. ABD'yi bu haksız yaptırım kararını gözden geçirmeye, vahim yanlıştan dönmeye çağırıyoruz"

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV'DAN ABD'YE TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırım kararına ilişkin yapılan açıklama sonrası bir açıklama da Rusya'dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yaptığı açıklamada "ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür." ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ABD'YE SERT ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin yaptırımlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada "Bugün Türkiye olmadan veya Türkiye'ye rağmen Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Kafkaslar, Afganistan ve Irak gibi dosyalarda adım atılamıyorsa bu aktif dış politikanın sonucudur" diyerek ABD'ye tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin S-400 yaptırımı ile ilgili olarak "Türkiye, savunma sanayi alanındaki hedeflerine ulaşmak için adımlarını kararlı bir şekilde atmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.   

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri