Dışişleri'nden iddialara yanıt: "Gerilimi tırmandırmaya çalışmanın Yunanistan'a bir faydası yoktur"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan Savunma Bakanı'nı taşıyan helikopterin tacizi ile alakalı yaptığı açıklamada , "Rutin uçuşları dramatize ederek gerilimi tırmandırmaya çalışmanın bu ülkeye bir faydası yoktur." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı son dakika açıklamasında, "Savaş uçaklarımız Ege'de rutin faaliyetleri çerçevesinde teşhis görevi icra etmiş olup, Yunan Savunma Bakanı'nı taşıyan helikopterin tacizi söz konusu değildir. Rutin uçuşları dramatize ederek gerilimi tırmandırmaya çalışmanın bu ülkeye bir faydası yoktur." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Yunan Milli Savunma Bakanı’nı taşıyan helikopterin Türk savaş uçaklarınca taciz edildiği iddiası hakkındaki soruya cevabı şu şekilde:

"Savaş uçaklarımız Ege'de rutin faaliyetleri çerçevesinde teşhis görevi icra etmiş olup, Sayın Savunma Bakanı'nı taşıyan helikopterin tacizi söz konusu değildir. Rutin uçuşları dramatize ederek gerilimi tırmandırmaya çalışmanın bu ülkeye bir faydası yoktur. Bunun yerine bu meselelerin iki ülke Savunma Bakanlıkları arasında başlatılan güven arttırıcı önlemler süreci içinde ele alınması gerekir. "

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri