Dışişleri: Türkiye, bu felakette Arnavutluk'un yanındadır

Dışişleri Bakanlığı, Arnavutluk'ta meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada Türkiye'nin ihtiyaç duyulabilecek her türlü yardımı yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Bu sabah Arnavutluk'ta, merkez üssü Adriyatik denizi olan  6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Alınan bilgilere göre depremde 14 kişi hayatını kaybederken, 600'üzerinde kişi yaralandı,ayrıca bazı yaralılarının durumunun kritik olduğu bildirildi. Depremin ardından bir açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, Arnavutluk'a her türlü yardımın yapılacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Arnavutluk'ta bu sabah (26 Kasım) merkez üssü Adriyatik denizinde, Dıraç kentinin 10 km açıklarında 6.4 şiddetinde bir deprem meydana geldiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu afet sonucu yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına ve Arnavutluk halkına içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu felâkette de Arnavutluk’un yanındadır. Ülkemizden bir arama kurtarma ve sağlık ekibimiz bugün içinde askeri uçakla Tiran'a intikal edecektir.

Arnavutluk Hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olan Türkiye, ihtiyaç duyulabilecek her türlü yardımı yapmaya hazırdır."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri