Dirayet ne demek, TDK'ya göre Dirayet kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Dirayet sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Dirayet ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Dirayet kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Dirayet ne demek? Dirayet TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi dirayet kelimesi. Peki dirayet ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre dirayet nedir, dirayet kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

DİRAYET NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Dirayet kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Dirayet kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre dirayet kelimesi anlamı şu şekildedir:

- İnce şeyleri kavrayış
- Zekâ
- Beceriklilik

DİRAYET CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Dikkat ve dirayetiyle her işin yolunda yürümesini temin etmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri