×
  • Anasayfa
  • Finans
  • Güncel
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yerel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Din
  • İç Haberler
  • Film ve Dizi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Çalışma Hayatı
  • Yemek Tarifleri
  • Ne, Nedir
  • Dream Interpretation
  • Tiktok Gündem
  • Biyografi
  • Hava Durumu
  • Hayat ve Yaşam
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Sağlık

Dikkat! Bu besinler vücutta ödem oluşmasına neden oluyor

Vücutta şişkinlik ve kilo artışı gibi belirtileri olan ödem, yanlış beslenmeden kaynaklı meydana gelebiliyor. Vücuttaki ödem yapan besinleri öğrenerek ödemden kaçınabiliriz. Peki bu yiyecekler nelerdir? İşte ödem oluşmasına neden olan 5 zararlı besin...

25 Haziran 2020 Perşembe 10:40
113

Ödem, dokularda aşırı sıvı birikmesi nedeniyle vücutta şişlik olarak ortaya çıkar. Ödem, kalp yetersizliği, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları, ilaçlar, hamilelik , enfeksiyonlar ve diğer birçok tıbbi problemler nedeniyle meydana geldiği gibi beslenme alışkanlıkları da ödeme neden olabilir. Peki bu besinler neler?

213

Peyniri tükettiğimiz yiyeceklerin çoğunda kullanıyoruz. Patates kızartmalarının üstünde cheddar eritiyor, makarnanın üzerine parmesan eklemeye bayılıyor, pizzada sınırsız peynir tüketebiliyoruz.Peynir, en çok tuz içeren yiyeceklerden biri. Yerken tuzlu tat vermemesi, sodyum içermediği anlamına gelmez. Peynirin bu kadar tuz içermesinin nedeni, peynir bakterilerinin kontrol altına tutmaktır.

313

Aynı zamanda tuz, peynirlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Peynirden aldığınız sodyum oranını azaltmak için daha yumuşak peynirleri tercih edebilirsiniz.

413

Ekmek temel besinlerden biri. Pizzadan sandviçe kadar yüzlerce besinler birlikte doğrudan ve dolaylı yolla ekmek tüketmiş oluyoruz.

513

Pek çok insan ekmek tüketimini içeriğindeki yoğun karbonhidrat nedeniyle bırakmak istiyor; ancak sodyum, karbonhidrattan daha tehlikeli.

613

Hazır ekmekler, ev yapımı ekmeklere göre 3 kat daha fazla tuz içeriyor.

713

Çok fazla kafein alımı sodyum emilimini sınırlar.

813

Bu sebeple, günlük güvenli kafein alımı miktarının aşılmaması önemlidir.

913

Günlük güvenli kafein alım miktarının üst sınırı 400 miligramdır. Kafein sadece kahvenin içinde bulunmaz; çay, dondurma, çikolata gibi birçok başka besinin içinde de kafein bulunur.

1013

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre sağlıklı bir birey günde maksimum 5 mg tuz tüketmelidir. Bir adet turşuyu baz alırsak 5-6 adet turşu yiyerek günlük tuz tüketimini doldurmaktayız.

1113

Besinleri uzun süre saklamak ve lezzetli tatlar elde etmek için kullanılan bu yöntemde kullanılan ana madde tuzdur.

1213

Turşu ve konserveler, içeriklerindeki yüksek tuz nedeniyle vücutta su tutulmasına neden olurlar.

1313

Alkol vücudun su tutma kapasitesini artırır. Alkol alınan günün ardından sürekli susuzluk hissedilmesinin nedeni budur. Bu yüzden alkol alırken yanında bol su içmeli, aldıktan sonraki gün bol miktarda su içilmeli.

© 2013 - 2024

Bölge Gündem Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim