Dijital karne nedir, ne demek? Dijital karne ne zaman, nasıl verilir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hareketliliği arttırmamak için yüz yüze karne verilmeyeceğini duyurdu. Selçuk konuya ilişkin yaptığı açıklamada öğrencilere karnelerin dijital ortamda verileceğini açıkladı. Flaş açıklamanın ardından Dijital karne nedir, ne demek? Dijital karne nasıl olacak, ne zaman, nasıl verilecek? sorularının yanıtları aranmaya başlandı.

Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi bu yıl derslerinin neredeyse tamamını uzaktan eğitim şeklinde aldı. Karnelerin yüz yüze verilmesi planlanıyordu ancak koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle bulaş riskini azaltmak amacıyla karardan vazgeçildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karnelerin yüz yüze değil dijital ortamda verileceğini duyurdu. Peki Dijital karne nedir? Dijital karne ne zaman, nasıl verilir? 

DİJİTAL KARNE NEDİR, NE DEMEK?

Karneler e-Okul üzerinden dijital olarak verilecek. MEB ilkokul, ortaokul ve lise karneleri ile takdir, teşekkür belgelerini elektronik ortamda öğrencilere yollayacak.

DİJİTAL KARNE NASIL VERİLECEK?

Dijital karneyi internetten çıktı almak gibi düşünebilirsiniz. Bakanlık e-Okul'dan size bir belge yollayacak ve siz onu ister çıktı alırsınız ister internet ortamında notlarınıza bakar geçersiniz.

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

DİJİTAL KARNE NE ZAMAN VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dijital karnelerin veli ve öğrencilerin erişimine 22 Ocak 2021 tarihi itibariyle açılacağını bildirdi.

2020-2021 eğitim öğretim döneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma günü karneler e- Okul sistemi üzerinden verilmiş olacak.

Öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  önemli açıklamalarda bulundu. "Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu." diyen Selçuk, liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Hiçbir şekilde sınav yok dersek bu, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye dönüşecek." dedi.

Selçuk, "15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri görmeliyiz." diye belirtti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Eğitim Haberleri