DGS ek tercih ücreti nereden yapılacak? DGS ek tercih parası nasıl yatırılır?

DGS ek tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla adayların sınav için ödeyecekleri ücretler de belli oldu. DGS ek tercih için belirlenen 20,00 TL ücreti ödemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Peki DGS ek tercih ücreti nereden yapılacak? DGS ek tercih parası nasıl yatırılır? İşte DGS ek tercih ödeme ekranı...

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda DGS ek tercihlerinin başladığı belirtildi. 5 Kasım 2020 itibariyle başlayan DGS ek tercih işlemleri 11 Kasım'a kadar devam edecek. DGS ilk tercih işlemlerinde yerleşemeyen adayların başvuracağı DGS ek tercihler için belirlenen ücretin 11 Kasım'a kadar yatırılması gerekiyor Peki DGS ek tercih ücreti nereden yapılacak? DGS ek tercih parası nasıl yatırılır?

DGS EK TERCİH ÜCRETİ NEREDEN YAPILACAK?

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Ek tercih ücretleri de sadece ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılmaktadır.

DGS EK TERCİH ÜCRETİ ÖDEME SAYFASI

DGS EK TERCİH PARASI NASIL YATIRILIR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 5-12 Kasım 2020 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 12 Kasım 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

DGS EK TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Eğitim Haberleri