Davutoğlu'ndan sonra Kılıçdaroğlu konuştu: "Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun ' İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak' sözlerini değerlendirerek çarpıcı ifadeler kullandı.

Altılı masanın bileşenlerinden olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır" ifadesini kullanmıştı.

Son olarak Habertürk TV'de katıldığı programda genel başkanların, cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını ifade eden Davutoğlu, "6'lı masada olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az 1 bakanlık alacak. Aynı zamanda sorumluluk üstleniyoruz. Risk alıyoruz. Kendi kitlemizi ikna edeceğiz" demişti.

"YÜZDE 1,YÜZDE 3,YÜZDE 50 DİYE BAKAMAYIZ"

Gazeteci İsmail Küçükkaya'ya konuşan Kemal Kılıçdaroğlu,"Altı partinin de bu işbirliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 50 diye bakamayız. Çok değerli bu çabalar. İki ayrı kriterimiz var. Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz, başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur. Demokratik sistem, temsili demokrasi, hangi partinin yüzde kaç oy aldığıyla da ilgilidir, ona göre şekillenir" dedi.

OY DAĞILIMINA GÖRE BAKANLIKLAR DAĞILACAK

Küçükkaya'nın aktardıklarına göre İmamoğlu şunları söyledi:

"Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlık kurulu dağılımında bunu esas alacağız. Bunları incelikli bir şekilde çalıştık"

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Bakan Bozdağ, altılı masanın yönetim şeklini eleştirdi: "6 veya 7 eş başkanla bakkal, yönetilemezken, Türkiye yönetilebilir mi? "
Altılı masa sallanıyor! Babacan resti çekti: "O zaman her parti kendi yoluna"
Ahmet Davutoğlu, bildiğiniz gibi! Altılı masaya rest çekti: "Ayrılalım, seçim mi kazanacaksınız?"

Gündem Haberleri